13. listopad. 2020.

Webinar: Gradovi, građani i javni prostori – primjeri dobrih praksi

Udruga gradova, kao Nacionalna URBACT točka za Hrvatsku, organizira online webinar koji za cilj ima zainteresiranoj javnosti i gradovima predstaviti projekte programa URBACT III, koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su uređenje javnih prostora, urbana regeneracija, kulturna baština i zaštita okoliša.

Tijekom programa moći će se čuti zaključke i rezultate primjenjene URBACT-ove metodologije u predstavljenim slučajevima, a posebno primjere dobre prakse komunikacije s građanima i organiziranja participativnih procedura u planiranju i uređenju javnih, urbanih prostora. Za kraj programa najavljujemo predstavljanje budućeg programa Kružno gospodarenje zgradama i prostorom kojeg priprema Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za sljedeći višegodišnji financijski okvir EU-a.

Webinar će se održati u četvrtak, 29. listopada, s početkom u 11 sati, a prijave za sudjelovanje moguće su na https://docs.google.com/forms/d/1TpUF2azpQgcU3pfVQXz1UQpuVG4zNMr_BS6JYUpqUY4/

Nacrt agende možete vidjeti OVDJE.