15. veljača. 2021.

Pravilnik o skloništima bliži praksi i potrebama

Izmijenjen je Pravilnik o uvjetima propisanima za skloništa za životinje pa će sada biti lakša registracija, a time i osnivanje skloništa. Drago nam je da su stajališta brojnih “zaštitara” i naše Udruge, uvažena, makar i iz drugog pokušaja.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo nas je da je dana 29. siječnja 2021. godine u Narodnim novinama objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje koji stupa na snagu osmog dana po objavi, a koji izmjenjuje i dopunjuje Pravilnik o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje (Narodne novine, broj 99/19).

“Pravilnik ide u smjeru manjih zahtjeva što se tiče izgradnje skloništa, a naglasak je na lakšim uvjetima registracije te vjerujemo da će to biti poticaj za vaše članice, jedinice lokalne samouprave, da osnuju i registriraju skloništa same, u suradnji s drugim lokalnim zajednicama ili u suradnji s neprofitnom udrugom.” – podsjećaju Prijatelji životinja.

Dopis Ministarstva poljoprivrede:
Obavijest -Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje (003)

Sljedeće dokumente izradili su Prijatelji životinja:
2021 Pravilnik o skloništima – pročišćeni tekst’

„2021 Pravilnik o skloništima – novosti” kao pregled najvažnijih novosti u Pravilniku
2021 Pravilnik o sklonistima – novosti

„2021 Pravilnik o skloništima – objava” za informiranje o važnosti Pravilnika