Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. svibanj. 2021.

Priručnik “Medijska pismenost za najmlađe”

S ponosom i zadovoljstvom vam predstavljamo prvi multimedijski priručnik za djecu predškolske i rane školske dobi – Medijska pismenost za najmlađe autorice Alme Čakmazović.

Priručnik i video nastali su zahvaljujući suradnji četiri institucije: sunakladnici su Savez društava Naša djeca i Učiteljski fakultet u Zagrebu, a projekt je sufinanciran sredstvima Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a.
Ilustracije za slikovnicu je napravila je Petra Zlonoga, za video ih je animirao Goce Vaskov, dok je za produkciju zaslužna Livada produkcija.
Multimedijski priručnik je dio virtualnog repozitorija drugog obrazovnog materijala Agencija za odgoj i obrazovanje.
Materijali su prilagođeni djeci od pet do osam godina, a uz njih djeca, kroz interakciju i iskustveno učenje, mogu usvojiti prve spoznaje o medijima i razlikama između vlastitog iskustva, onoga što su sami doživjeli te onoga što im je stiglo posredno, putem medija i u obliku simbola.
Video o medijima napravljen je s titlovima kako bi ih mogla pratiti djeca s poteškoćama sluha.
Pozivamo vas da na stranici Saveza DND preuzmete priručnik i podijelite materijale u vrtiće i niže razrede osnovnih škola u svojim lokalnim sredinama:
https://savez-dnd.hr/prvi-multimedijski-prirucnik-o-medijskoj-pismenosti-za-najmlade/

Podijelite ovu vijest, (is)koristite priručnik, bit ćemo vam zahvalni!

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija