Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. rujan. 2023.

Studijska posjeta Izrael – od 16. do 20. listopada 2023.

Časopis Komunal nastavlja organizaciju stručnih posjeta i edukacija značajnim komunalnim destinacijama, a Izrael u mnogim segmentima predstavlja sam vrh svjetskih praksi i tehnoloških dostignuća. Izrael razvija pametne i moderne tehnologije koje ostvaruju najbolja rješenja u području softvera, sigurnosti i nadzornih sustava u komunalnom sektoru i nesumnjivo je kako je Izrael lider u visokotehnološkim rješenjima za pametno upravljanje vodama, otpadom i drugim smart rješenjima.

Posjeta se realizira uz podršku Veleposlanstva Izraela u Hrvatskoj te Izraelskog instituta za izvoz, a predviđena je komunikacija i sastanak s predstavnicima Veleposlanstva RH u Izraelu. Očekuje se kako će u delegaciji sudjelovati predstavnici institucija, energetskog sektora, gradonačelnici i načelnici općina, kao i predstavnici komunalnih tvrtki iz područja otpada i vodno-komunalnih djelatnosti.

Predviđen je bogat tehničko-edukacijski program za hrvatsku delegaciju koja će posjetiti i poznati sajam Agritech u Tel Avivu, specijaliziranu manifestaciju u području navodnjavanja i vodnog gospodarstva, komunalne infrastrukture, energetike i poljoprivrede. Planiraju se i posjete nizu ključnih tvrtki poput Mekorota, nacionalne tvrtke za upravljanje vodama. Izraelci su neosporni svjetski lideri u upravljanju pametnom infrastrukturom, pitkom i otpadnom vodom te prednjače u procesima desalinizacije i navodnjavanja.

Osim Tel Aviva posjetit će se i gradovi Haifa i Jeruzalem, uključujući i lokalna postrojenja za desalinizaciju vode, te će se održati sastanci s izraelskim institucijama i tvrtkama.

U sklopu putovanja planiran je obilazak nekoliko važnih vodno-komunalnih objekata i institucija, kao i tvrtki koje prednjače u pametnim rješenjima za racionalno upravljanje komunalnom infrastrukturom i vodama, a glavne teme bit će:

· primjena koncepta smart city rješenja u komunalnoj infrastrukturi
· energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije
· ponovna uporaba vode i pročišćavanje vode
· proizvodnja pitke vode procesom desalinizacije
· pametno poljoprivredno navodnjavanje
· osiguravanje minimalnih stopa vodnih gubitaka
· optimalno korištenje podzemnih voda
· edukacija stanovništva o smart rješenjima komunalne infrastrukture
· primjena visokotehnoloških rješenja u komunalnom sektoru

DRAFT ITINERAR_IZRAEL 2023

Više konkretnih informacija možete dobiti putem e-maila kristina@komunal.hr

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija