Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

16. siječanj. 2024.

Izmijenjen Pravilnik o zakupu poljoprivrednog zemljišta i ribnjaka

Objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provođenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske i zakup za ribnjake u vlasništvu Republike Hrvatske, što znači da se od 28. prosinca 2023. godine svi natječaji za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta provode elektroničkim putem.

Poveznica na Narodne novine, broj 157/2023 i Pravilnik

Tekst korisničke upute s bitnim informacijama:
eZakup – Korisnička uputa

Sustavu eZakup jedinica lokalne samouprave pristupa putem portala ePoljoprivreda https://epoljoprivredatst.mps.hr/ najmanje vjerodajnicama 2 reda.

Važno!
Za ispravan prikaz čestica državnog poljoprivrednog zemljišta na području pojedine jedinice lokalne samouprave nužno cjelovito i točno popunjavanje Excel tablice važećeg Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem iz kojeg sustav eZakup povlači čestice i iste prikazuje na pregledniku. Osobito su važne kolone 9 i 10 u Programu raspolaganja:

TABLICA

Navedene kolone daju informaciju o zauzetosti katastarske čestice i time su različito obojane prilikom prikazivanja na portalu što je važno kod kreiranja PTC kako se ne bi dogodila pogreška da se natječajem obuhvate zauzete čestice.

Program raspolaganja kao i izmjene i dopune programa donose se sukladno čl. 29. važećeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Postupanje po odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu – obavijest

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija