Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

31. svibanj. 2024.

Edukacija predstavnika lokalnih vlasti

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i Hrvatska zajednica županija pozivaju vas na ciklus od četiri radionice koje se provode u sklopu projekta „Utjecaj, a ne ukras“ (Influence, not just a decoration) financiranog iz CERV programa Europske unije.

Savez i Hrvatska zajednica županija projekt provode od 1. travnja 2023. Glavni ciljevi projekta “UTJECAJ, A NE UKRAS” su jačanje uloge djece i odraslih za aktivnu dječju participaciju i povećanje opće svijest i znanja djece i odraslih o vrlo važnim temama, kao što su dječja prava, aktivno dječje sudjelovanje, zagovarački i participativni procesi s djecom, kako komunicirati s djecom prilikom odlučivanja, kako omogućiti djeci da ostvaruju svoja prava da budu saslušana, izražavaju svoje mišljenje te zajedno s odraslima sudjeluju o odlučivanju u životu zajednice, škole, društva.

U projekt je uključeno 20 Dječjih vijeća i Dječjih foruma (Zabok, Čakovec, Varaždin, Velika Gorica, Križevci, Pregrada, Koprivnica, Ravna Gora, Samobor, Sveta Nedelja, Nova Gradiška, Lovran, Opatija, Virje, Osijek, Tuhelj, Vinkovci, Mali Lošinj, Bedekovčina, Dubrovnik).

Jedna od aktivnosti u okviru projekta je edukacija gradskih, općinskih i regionalnih vlasti (gradonačelnika, načelnika, župana, pročelnika i donositelja odluka) na temu dječjih prava, participativnih programa za djecu i komunikacije i zagovaranje za djecu.

Predviđen je ciklus od 4 radionice (3 online i 1 uživo) za predstavnike lokalnih i regionalnih vlasti.

Edukacije će voditi stručnjakinje u području dječjih prava, participacije i zagovaranja prof.dr.sc. Martina Ferić i dr.sc. Arijana Mataga Tintor.

Na edukacijama je moguće sudjelovanje 25 predstavnika gradskih i općinskih vlasti.

1. edukacija – 18.06.2024. (utorak) u terminu od 9.30 do 10.30.
2. edukacija 24.06.2024. (ponedjeljak) u terminu od 9.30 do 10.30.
3. edukacija 9.07.2024. (utorak) u terminu od 9.30 do 10.30.

Detalje i informacije možete saznati iz dokumenta.

Sudjelovanje možete prijaviti putem sljedeće poveznice, a najkasnije do utorka, 11. lipnja 2024. godine budući da je broj sudionika ograničen.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija