Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

23. - 24. Rujan 2020.

11. Savjetovanje pročelnika [online]

Udruga gradova i ove godine u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom organizira 11. Savjetovanje pročelnika JLP(R)S – Rješenja za efikasniju samoupravu, jedinstveno događanje usredotočeno na sve teme važne jedinicama lokalne područne i regionalne samouprave.

Savjetovanje će se održati u sklopu LC Konferencije Panorama 2020 online. Pripremili smo ovaj skup svjesni koliko je kompleksno i odgovorno kontinuirano pratiti i adekvatno primjenjivati sve zakonske odredbe i propise, što je ove godine još i veći izazov obzirom na učestale promjene, te stalno biti u tijeku sa svim drugim novinama važnim za učinkovitost i nesmetan svakodnevni rad.

Pozivamo vas događaj pratite iz udobnosti vlastitog doma ili ureda kako bismo svi ostali odgovorni i na sigurnom. Potpun doživljaj ovog, već dobro poznatog skupa, ostvarit će se uz pomoć najmodernije tehnologije pa će se konferencija i ovaj put održati u Hotelu Panorama ali virtualno. Program će se emitirati uživo, a vas pozivamo da napravite virtualnu šetnju kroz sve sadržaje i kroz sva četiri dana. Bit će to izniman doživljaj i potpuno novo iskustvo.

Ove je godine sve drugačije pa će i LC Konferencija Panorama 2020 online donijeti brojna iznenađenja, ali jedno ostaje nepromijenjeno – kvalitetan, zanimljiv i raznolik sadržaj, više na www.lc-panorama.com

 11. Savjetovanje pročelnika JLP(R)S – Rješenja za efikasniju samoupravu održat će se u srijedu 23. rujna i četvrtak 24. rujna od 10 do 14 sati.

Dugogodišnja suradnja Udruge gradova i tvrtka LIBUSOFT CICOM postala je čvrsto jamstvo kvalitetnog i visoko cijenjenog sadržaja. Budite, stoga, na izvoru relevantnih i aktualnih informacija – rezervirajte vrijeme za razmjenu iskustava i znanja s kolegama i stručnjacima.

Teme Savjetovanja:

 • Donacije i oslobođenja – utjecaj na proračun
 • Novi Zakon o proračunu
 • Beskamatni zajmovi MFIN-a
 • Jesu li tajne porezne tajne? Na koji način porezna tijela koja su povjerila naplatu lokalnih poreza Poreznoj upravi mogu do analitike
 • Kako izgraditi efikasan i otporan sustav pomoći u slučaju krize
 • Obračun, knjiženje, naplata i obročna otplata u vrijeme COVID-19, te kako nadoknaditi prihode nakon prestanka važenja posebnih mjera
 • Odluke o lokalnim porezima tijekom korona – krize – jesu li zakonite?
 • Komunalna naknada i neposredno rješavanje – mogu li se postojeće baze obveznika i objekata komunalne naknade smatrati službenim evidencijama?
 • Upis nerazvrstanih cesta i novi zakon o komunalnom gospodarstvu – upis cijelog spektra komunalne infrastrukture
 • Nove obveze i stari problemi – zašto i na temelju čega se imovina JLP(R)S i njihovih proračunskih korisnika smatra državnom imovinom te kako je evidentirati?
 • Postupanje i ovlasti komunalnog redarstva po Zakonu o zaštiti životinja
 • Nova Uredba o uredskom poslovanju
 • Otvoreno i transparentno – Otvoreni Grad
 • Što očekuje Republiku Hrvatsku u dugoročnom proračunu EU-a za razdoblje 2021. – 2027. i planu oporavka uslijed COVID-19 krize te najčešće nepravilnosti u pripremi i provedbi postupaka javne nabave i kako izbjeći financijske korekcije.
 • Rad od kuće u kontekstu normativnog okvira de lege lata
 • Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u JLPRS

Vrijeme je brzih i značajnih digitalnih promjena, što je dobra vijest, jer najavljuje tehnološki napredak i razvoj u svim poslovnim domenama. Zato iskoristite ovu priliku za dalekosežan pogled u budućnost. Vidimo se u rujnu.

Više informacija i prijava na www.lc-panorama.com

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Najave događanja

Sve najave događanja

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija