23. - 24. Rujan 2020.

11. Savjetovanje pročelnika [online]

Udruga gradova i ove godine u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom organizira 11. Savjetovanje pročelnika JLP(R)S – Rješenja za efikasniju samoupravu, jedinstveno događanje usredotočeno na sve teme važne jedinicama lokalne područne i regionalne samouprave.

Savjetovanje će se održati u sklopu LC Konferencije Panorama 2020 online. Pripremili smo ovaj skup svjesni koliko je kompleksno i odgovorno kontinuirano pratiti i adekvatno primjenjivati sve zakonske odredbe i propise, što je ove godine još i veći izazov obzirom na učestale promjene, te stalno biti u tijeku sa svim drugim novinama važnim za učinkovitost i nesmetan svakodnevni rad.

Pozivamo vas događaj pratite iz udobnosti vlastitog doma ili ureda kako bismo svi ostali odgovorni i na sigurnom. Potpun doživljaj ovog, već dobro poznatog skupa, ostvarit će se uz pomoć najmodernije tehnologije pa će se konferencija i ovaj put održati u Hotelu Panorama ali virtualno. Program će se emitirati uživo, a vas pozivamo da napravite virtualnu šetnju kroz sve sadržaje i kroz sva četiri dana. Bit će to izniman doživljaj i potpuno novo iskustvo.

Ove je godine sve drugačije pa će i LC Konferencija Panorama 2020 online donijeti brojna iznenađenja, ali jedno ostaje nepromijenjeno – kvalitetan, zanimljiv i raznolik sadržaj, više na www.lc-panorama.com

11. Savjetovanje pročelnika JLP(R)S – Rješenja za efikasniju samoupravu održat će se u srijedu 23. rujna i četvrtak 24. rujna od 10 do 14 sati.

Dugogodišnja suradnja Udruge gradova i tvrtka LIBUSOFT CICOM postala je čvrsto jamstvo kvalitetnog i visoko cijenjenog sadržaja. Budite, stoga, na izvoru relevantnih i aktualnih informacija – rezervirajte vrijeme za razmjenu iskustava i znanja s kolegama i stručnjacima.

Teme Savjetovanja:

• Donacije i oslobođenja – utjecaj na proračun
  • Novi Zakon o proračunu
  • Beskamatni zajmovi MFIN-a
  • Jesu li tajne porezne tajne? Na koji način porezna tijela koja su povjerila naplatu lokalnih poreza Poreznoj upravi mogu do analitike
  • Kako izgraditi efikasan i otporan sustav pomoći u slučaju krize
  • Obračun, knjiženje, naplata i obročna otplata u vrijeme COVID-19, te kako nadoknaditi prihode nakon prestanka važenja posebnih mjera
  • Odluke o lokalnim porezima tijekom korona – krize – jesu li zakonite?
  • Komunalna naknada i neposredno rješavanje – mogu li se postojeće baze obveznika i objekata komunalne naknade smatrati službenim evidencijama?
  • Upis nerazvrstanih cesta i novi zakon o komunalnom gospodarstvu – upis cijelog spektra komunalne infrastrukture
  • Nove obveze i stari problemi – zašto i na temelju čega se imovina JLP(R)S i njihovih proračunskih korisnika smatra državnom imovinom te kako je evidentirati?
  • Postupanje i ovlasti komunalnog redarstva po Zakonu o zaštiti životinja
  • Nova Uredba o uredskom poslovanju
  • Otvoreno i transparentno – Otvoreni Grad
  • Što očekuje Republiku Hrvatsku u dugoročnom proračunu EU-a za razdoblje 2021. – 2027. i planu oporavka uslijed COVID-19 krize te najčešće nepravilnosti u pripremi i provedbi postupaka javne nabave i kako izbjeći financijske korekcije.
  • Rad od kuće u kontekstu normativnog okvira de lege lata
  • Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u JLPRS

Vrijeme je brzih i značajnih digitalnih promjena, što je dobra vijest, jer najavljuje tehnološki napredak i razvoj u svim poslovnim domenama. Zato iskoristite ovu priliku za dalekosežan pogled u budućnost. Vidimo se u rujnu.

Više informacija i prijava na www.lc-panorama.com

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?