21. Listopad 2020.

14. Koordinacija grado/načelnika – Učinkovita organizacija JLS u Vodicama

U Vodicama će se krajem listopada održati 14. Koordinacija grado/načelnika i to pod pokroviteljstvom gradonačelnice gđe. Nelke Tomić i uz ljubazno gostoprimstvo Grada Vodica.

14. Koordinacija grado/načelnika – Učinkovita organizacija JLS održat će se u organizaciji Udruge Gradova i tvrtke LIBUSOFT CICOM, u srijedu, 21. listopada 2020. u Hotelu Olympia. Ovaj veliki skup okuplja grado/načelnike JLS koji upravo ovdje pronalaze relevantne i aktualne informacije i odgovore na pitanja s kojima se susreću u svom svakodnevnom radu.

U posljednjih pola godine pred grado/načelnike su stavljeni brojni izazovi koje nitko nije mogao predvidjeti niti planirati, mnoge su procedure mijenjane i po nekoliko puta, a mjere i zakonske obveze sve je teže pratiti i adekvatno primjenjivati. Period pred nama donosi ih zasigurno još, a i izbori su sve bliže pa je itekako važno biti na izvoru aktualnih informacija.

Koordinacija grado/načelnika jedinstvena je prilika da u društvu kolega i kompetentnih stručnjaka, razijenimo mišljenja o svim važnim temama za koje u ovom trenutku vlada najveće zanimanje. Stoga se na Koordinaciji očekuju brojni čelnici jedinica lokalne samouprave s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Izdvajamo neke od najavljenih tema:
• Digitalno i transparentno
• Važnost i uloga strategije upravljanja imovinom u vlasništvu JLS
• Državna imovina = imovina lokalne samouprave?
• STP/eSPI kroz kriptoviruse
• Ostalo je malo vremena do lokalnih izbora – kako pobijediti?
• Upis nerazvrstanih cesta i novi Zakon o komunalnom gospodarstvu – upis cijelog spektra komunalne infrastrukture
• Otpis zastarjelih potraživanja i oslobođenja od javnih davanja uslijed pandemije COVID-19

Skup se održava uz sve potrebne mjere zaštite preporučene u svrhu zaštite od epidemije COVID-19.

Više informacija i prijave: www.spi.hr/14-koordinacija-grado-nacelnika-vodice-2020/

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?