25. Rujan 2020.

2. Susret pravnika JLS

Pozivamo vas da sudjelujete na 2. Susretu pravnika JLP(R)S u organizaciji Udruge gradova i Libusoft Cicom d.o.o. koji će se održati u sklopu LC konferencije Panorama 2020 online. Susret pravnika JLP(R)S održat će se u petak 25.09.2020. od 10:00 do 13:00.

Naši će stručni suradnici obraditi teme i podijeliti svoja osobna i profesionalna iskustava s kolegama i kolegicama koji, bez obzira jesu li ili nisu pravne struke, obavljaju različite pravne poslove u okviru svojih radnih mjesta. Ukratko, govora će biti o upravnim postupcima, upravljanju imovinom, imovinskopravnim poslovima i zapuštenim zemljištima, zatim općim aktima i uputama revizije u smislu prisilne naplate, a svoje će mjesto, iako planiramo nastaviti s posebnim tematskim seminarima u tom smislu, svakako dobiti i jedna zanimljiva tema u sferi prisilne naplate prihoda.

Teme 2. Susreta pravnika:

• Rad od kuće službenika u jedinicama lokalne i područne samouprave, odnosno radnika u pravnim osobama kojima su iste osnivači – COVID 19 – Vedran Vukobrat, dipl. iur., LC
  • Kako naplatiti dugove za komunalnu naknadu nasljednicima dužnika? – Zinka Bulka, dipl. iur., sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici
  • Registri imovine – pravna, računovodstvena i/ili organizacijska dimenzija istih  – Vilma Plavčić, dipl. iur., LC
  • Izvršenje i naplata kazne u upravnom postupku – Matko Lovreta, dipl. iur., Grad Makarska
  • Kako postupiti sa napuštenim i/ili zapuštenim nekretninama – sekvestracija dio 2. – Perica Norac Kevoiur., sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici
  • Osnove nomotehnike – gdje griješimo u izradi općih akata i zašto je to opasno? – Nikolina Pratzer, mag. iur., Vlada Republike Hrvatske

Pozivamo vas događaj pratite iz udobnosti vlastitog doma ili ureda kako bismo svi ostali odgovorni i na sigurnom. Potpun doživljaj ovog, već dobro poznatog skupa, ostvarit će se uz pomoć najmodernije tehnologije pa će se konferencija i ovaj put održati u Hotelu Panorama ali virtualno. Program će se emitirati uživo, a vas pozivamo da napravite virtualnu šetnju kroz sve sadržaje i kroz sva četiri dana. Bit će to izniman doživljaj i potpuno novo iskustvo.

LC Konferencija Panorama 2020 online održat će se od 22. do 25. rujna. U čast 20. godišnjice konferencije u otvorenim sadržajima programa može se sudjelovati bez ikakve naknade. Potrebna je samo prijava. Više informacija i prijava na: https://lc-panorama.com/2-susret-pravnika-u-lokalnoj-i-podrucnoj-samoupravi/

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?