Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. Rujan 2023.

Webinar UNDRR-a „Making cities resilient – MCR2030“

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a u suradnji s Uredom Ujedinjenih naroda za smanjenje rizika od katastrofa (UNDRR) organizira webinar za predstavljanje Making Cities Resilient 2030 (MCR2030) Inicijative za sigurnije i održivije gradove i županije.

Cilj webinara je jedinice lokalne (područne) i regionalne samouprave upoznati s inicijativom MCR2030 Ureda Ujedinjenih naroda za smanjenje rizika od katastrofa (UNDRR) i podržati ih u poduzimanju proaktivnih mjera za smanjenje rizika, u skladu sa Sendai okvirom za smanjenje rizika od katastrofa (2015.-2030.).

Inicijativa MCR2030 pokrenuta je u listopadu 2020. na temelju iskustava iz kampanje Učinimo gradove otpornima koje je trajala čitavo desetljeće i uključivala je više 4000 gradova diljem svijeta. MCR2030 pruža sveobuhvatan skup alata za pomoć gradovima.

Ravnateljstvo civilne zaštite i UNDRR ROECA zajednički organiziraju webinar s ciljem boljeg povezivanja gradova i razumijevanja inicijative. Događaj je posvećen obilježavanju nedavnog uključivanja dva grada iz Hrvatske u mrežu MCR2030.

Webinar će se održati u utorak, 26. rujna 2023. s početkom u 10:00 sati, na engleskom jeziku (uz dostupan prijevod na hrvatski), te će trajati otprilike 90 minuta. Poveznicu putem koje ćete se pridružiti webinaru poslat ćemo svim prijavljenim sudionicima, najkasnije 25. rujna 2023.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti putem obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/a7xasERQtdcohxdF7

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija