Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. - 14. Lipanj 2024.

EUCityCalc trening program

Europski zeleni plan predstavlja sveobuhvatnu strategiju koja će omogućiti Europskoj uniji postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine kroz implementaciju raznovrsnih politika i mjera usmjerenih na zelenu tranziciju. Kako bi vam pomogli prevladati izazove energetske tranzicije te usmjerili vaš grad/općinu prema klimatskoj neutralnosti u skladu s ciljevima EU do 2050. Regionalna energetska agencija Sjever vas poziva da se pridružite EU CityCalc trening programu.

Gradovi i općine prepoznati su kao ključni dionici u procesu energetske tranzicije i imaju obvezu ili dobrovoljno pristupaju izradi planskih dokumenata (SECAP) koji definiraju mjere koje je potrebno poduzeti kako bi se postigli ti ciljevi, no često nisu u mogućnosti sagledati široki spektar scenarija kojima je moguće dostići zadane ciljeve.

EU City Calculator je alat koji može pomoći u procesu planiranja jer na jednostavan način zaposlenicima lokalne samouprave približava i olakšava razumijevanje procesa planiranja.

REA Sjever vas poziva da sudjelujete u EU CityCalc trening programu koji organizira u okviru EU CityCalc projekta i kroz korištenje EU City Calculatora saznate i naučite nešto više o energetskom i klimatskom planiranju.

Pridružite se kako biste izgradili, obnovili ili unaprijedili svoja znanja u području energetskog i klimatskog planiranja. Naučite koristiti EU City Calculator, izgradite niskougljične scenarije za gradove te poboljšajte razumijevanje veze između politika, mjera, podataka i niskougljičnih scenarija.

Trening se sastoji od dva online modula i završne dvodnevne radionice koja će se održati 13. i 14. lipnja 2024. u Svetom Martinu na Muri.

Za online dio treninga prijavite se na POVEZNICI klikom na gumb „Stvori novi korisnički račun!“.

Svi koji žele sudjelovati na završnoj radionici 13. i 14. lipnja svoju prijavu trebali bi izvršiti popunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 20. travnja 2024., a svim prijavljenima će detaljnije upute o radionici biti podijeljene naknadno.

Za sva dodatna pitanja i informacije o prijavama i trening programu obratite se na eucitycalc@rea-sjever.hr ili na broj +385977763657 (Ivana Derežić).

Poziv na EUCityCalc trening

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija