13. - 14. Lipanj 2024.

EUCityCalc trening program

Europski zeleni plan predstavlja sveobuhvatnu strategiju koja će omogućiti Europskoj uniji postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine kroz implementaciju raznovrsnih politika i mjera usmjerenih na zelenu tranziciju. Kako bi vam pomogli prevladati izazove energetske tranzicije te usmjerili vaš grad/općinu prema klimatskoj neutralnosti u skladu s ciljevima EU do 2050. Regionalna energetska agencija Sjever vas poziva da se pridružite EU CityCalc trening programu.

Gradovi i općine prepoznati su kao ključni dionici u procesu energetske tranzicije i imaju obvezu ili dobrovoljno pristupaju izradi planskih dokumenata (SECAP) koji definiraju mjere koje je potrebno poduzeti kako bi se postigli ti ciljevi, no često nisu u mogućnosti sagledati široki spektar scenarija kojima je moguće dostići zadane ciljeve.

EU City Calculator je alat koji može pomoći u procesu planiranja jer na jednostavan način zaposlenicima lokalne samouprave približava i olakšava razumijevanje procesa planiranja.

REA Sjever vas poziva da sudjelujete u EU CityCalc trening programu koji organizira u okviru EU CityCalc projekta i kroz korištenje EU City Calculatora saznate i naučite nešto više o energetskom i klimatskom planiranju.

Pridružite se kako biste izgradili, obnovili ili unaprijedili svoja znanja u području energetskog i klimatskog planiranja. Naučite koristiti EU City Calculator, izgradite niskougljične scenarije za gradove te poboljšajte razumijevanje veze između politika, mjera, podataka i niskougljičnih scenarija.

Trening se sastoji od dva online modula i završne dvodnevne radionice koja će se održati 13. i 14. lipnja 2024. u Svetom Martinu na Muri.

Za online dio treninga prijavite se na POVEZNICI klikom na gumb „Stvori novi korisnički račun!“.

Svi koji žele sudjelovati na završnoj radionici 13. i 14. lipnja svoju prijavu trebali bi izvršiti popunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 20. travnja 2024., a svim prijavljenima će detaljnije upute o radionici biti podijeljene naknadno.

Za sva dodatna pitanja i informacije o prijavama i trening programu obratite se na eucitycalc@rea-sjever.hr ili na broj +385977763657 (Ivana Derežić).

Poziv na EUCityCalc trening

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?