Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. Rujan 2022.

3. međunarodna konferencija „Podržimo održivo“ u organizaciji HGK

HGK organizira 3. međunarodnu konferenciju „Podržimo održivo“ 27. rujna u Laubi!

Središnja tema ovogodišnje konferencije su izazovi održivog poslovanja u uvjetima krize, ali i prilike koje proizlaze iz implementacije održivih poslovnih politika kao što su:

– upravljanje prilikama i poslovanje sa svrhom
– kružno planiranje – poslovni modeli prema načelima kružnog gospodarstva
– usmjeravanje poslovanja prema nultoj stopi emisija i održivo investiranje

Konferencija je nastavak uspješnog ciklusa prethodnih skupova na temu održivosti koje su postale središnji događaj ove vrste u Hrvatskoj, okupljajući sudionike iz svih sektora i industrija.

S obzirom na promijenjene geopolitičke i ekonomske okolnosti 2022. godine, tema održivog poslovanja za otporniju i sigurniju budućnost, postala je aktualnija nego ikada prije.

Hrvatska gospodarska komora ove godine priprema bitno opsežniji i kvalitetniji program koji će obilježiti predavanja nekih od najpoznatijih svjetskih stručnjaka u ovom području.

Predstavljamo predavače središnje konferencije HGK o održivosti:

Uz održivost i otpornost poslovanja u uvjetima krize kao središnju temu ovogodišnje konferencije, 27. rujna u zagrebačkoj Laubi HGK će ugostiti neka od najpoznatijih svjetskih imena i autoriteta za održivost.

1. Andrew Winston, međunarodni stručnjak za održivost, koautor knjige (s Paul Polmanom) “Net positive: How Courageous Companies Thrive by Giving More Than They Take” i autor knjiga “The Big Pivot” te “Green to Gold”, proglašen One of the top 50 Management Thinkers in the World (Thinkers 50)
2. Marc Buckley, ekološki ekonomist, regenerativni futurist, zagovornik održivosti, savjetnik UN-a i UNFCCC Resilient Lab-a te stručnjak World Economic Forum-a (WEF),
3. Daria Krivonos, izvršna direktorica Copenhagen Institute for Futures Studies i stručnjakinja za megatrendove i upravljanje strateškim rizicima,
4. Sasja Beslik, međunarodni financijski stručnjak poznat po promicanju financijske održivosti u cijelom svijetu, autor knjige „Where the Money Tree Grows“ i tjednog newsletter-a „ESG on a Sunday“
5. Ladeja Godina Košir, osnivačica i izvršna direktorica Circular Change, međunarodna stručnjakinja za kružno gospodarstvo i koautorica prve Mape prema kružnom gospodarstvu.
6. Dr. Dieter Vollkomer – kao potpredsjednik za održivost Siemensa Energy AG odgovoran je za globalni Program održivosti tvrtke, njegovu implementaciju i izvještavanje. Prethodno je od 2018. do 2020. bio na poziciji potpredsjednika za korporativnu održivost u Siemensu AG. Počeo je rad za Siemens IT Solutions and Services 2006. na upravljačkim pozicijama u prodaji i implementaciji softvera. Nakon pridruživanja Sektoru energetike 2009. također je bio na upravljačkim pozicijama za strategiju, spajanja i preuzimanja te regionalni razvoj poslovanja. Prije pridruživanja Siemensu, Dieter je od 2002. do 2006. upravljao značajnim programom promjena u javnom sektoru.

Prijavite se putem POVEZNICE

Za sva pitanja vezano uz prijavu, kotizacije i sudjelovanje na konferenciji, javite se na okolis@hgk.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija