21. Rujan 2022.

4. Susret pravnika JLP(R)S

4. Susret pravnika JLP(R)S održava se u Zagrebu, 21. rujna (srijeda) 2022. godine od 10:00 do 15:00 sati, u organizaciji tvrtke Libusoft Cicom d.o.o. i Udruge gradova.

Na prethodnim su susretima pravnika naši stručni suradnici obradili široku lepezu pravnih tema s kojima se susreću kolegice i kolege u lokalnim jedinicama, od prisilne naplate i otpisa gradskih i općinskih prihoda do izazova nomotehnike i sastava općih akata. Budući da je ova poslovna godina u potpunosti u sjeni intenzivnih priprema za prelazak na EUR i uspostavu potpune digitalizacije poslovanja u lokalnim jedinicama, sasvim je razumljivo kako će digitalizacija upravnih, ovršnih, zemljišnoknjižnih i drugih postupaka biti u žarištu pozornosti našeg IV. susreta pravnika.

Okvirni pregled nekih tema koje nas očekuju na susretu:

– Nužne promjene koje donosi digitalizacija u područje lokalne samouprave – od poreznih i upravnih postupaka do služebeničkih odnosa
– Digitalizacija sudskih postupaka i potpuna digitalizacija komunikacije sa sudovima
– Utjecaj digitalizacije na prekršajne postupke u području komunalnog, prometnog i poljoprivrednog redarstva
– Skriveni biseri novog Zakona o proračunu – pravni pogled…

Navedeno, naravno, ne znači kako kroz naše panel diskusije nećemo obraditi i druge aktualne teme, bez obzira je li riječ o nekim starim i dobro poznatim dvojbama ili novim izazovima koje očekujemo!

Detaljan program i prijave

Za sudjelovanje na konferenciji potrebna je samo prijava. Kotizacija se ne naplaćuje!

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?