25. - 26. Svibanj 2022.

Akademija za čelnike i pročelnike – Zadar

U široj javnosti postoji uvriježena percepcija da su područja rada gradova i općina jasno navedena i utvrđena zakonom, a lokalni službenici i dužnosnici s nepodnošljivom lakoćom obavljaju svoje rutinske radne zadatke. Vrlo jednostavno, zar ne? Nažalost, ovakva banalno pojednostavljena i potpuno pogrešna percepcija je gotovo dijametralno oprečna stvarnom stanju lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. U stvarnosti, funkcioniranje lokalnih jedinica odražava se kroz gotov nepregledan niz stručnih područja rada koji zahtijevaju koordinirano djelovanje i primjenu različitih stručnih i profesionalnih znanja, a broj kojih  se, obzirom na sve veći broj nametnutih obveza od strane zakonodavca, neprestano povećava.

Program: Akademija za celnike – Zadar 2022

Prijava i detaljne informacije: https://www.spi.hr/akademija-za-celnike-i-procelnike-ogranicenja-obveze-i-izazovi-u-upravljanju-lokalnim-jedinicama-3/

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?