30. Studeni 2021.

Aktualnosti u financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

Seminar “Aktualnosti u financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave” u organizaciji Novog Informatora održava se 30. studenoga 2021. (utorak), s početkom u 10.00 sati, putem platforme Livestorm.

PROGRAM:

1.) Nevenka Brkić, dipl. oec., načelnica Sektora za podršku sustavu financiranja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, Državna riznica, Ministarstvo financija

Proračun jedinica samouprave za 2022. i najava novog Zakona o proračunu

Zakonska i podzakonska osnova za funkcioniranje i financiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (u nastavku teksta: JLP(R)S)
Upute za izradu JLP(R)S
Financijski plan/proračun i proračunske klasifikacije
Sukcesivno planiranje pokrića manjka
Financiranje rashoda decentraliziranih funkcija
Rasprava o proračunu – amandmani
Raspolaganje imovinom
Akti strateškog planiranja JLP(R)S
Najava novog Zakona o proračunu

2.) Mladenka Karačić, dipl. oec., voditeljica Službe za državno računovodstvo i računovodstvo neprofitnih organizacija, Sektor za izvršavanje državnog proračuna, Ministarstvo financija

Proračunski financijski izvještaji za 2021. i aktualnosti u proračunskom računovodstvu za 2022.

Godišnji financijski izvještaji u sustavu proračuna
Propisi i upute Ministarstva financija
Financijski izvještaji
– obveze i rokovi
– predaja
– obrasci i Bilješke
Konsolidacija financijskih izvještaja
– obveze i rokovi
– bilješke uz konsolidirane financijske izvještaje
Objava godišnjih financijskih izvještaja
Specifična knjiženja
Aktualnosti proračunskog računovodstva u 2022.
Trajanje e-seminara: do 12.30 sati.

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-mailom dostaviti pristupne podatke kao i link za sudjelovanje na e-seminaru.

Sudionici mogu postaviti pitanja (pisano) tijekom održavanja e-seminara, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte urednistvo@informator.hr

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 750,00 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-301121–OIB PLATITELJA, najkasnije do 29. studenog 2021.

Pogodnost za pretplatnike:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2021., plaćaju kotizaciju u iznosu 637,50 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Pretplatnici Informator Ultimate paketa plaćaju kotizaciju u iznosu 525,00 kuna.

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?