19. Siječanj 2021.

Seminar Novog informatora: Aktualnosti u financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

Seminar “Aktualnosti u financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave” u organizaciji Novog informatora održava se u utorak, 19. siječnja s početkom u 10.00 sati. Seminar se održava putem platforme Livestorm.

Uz sama vrhunska predavanja i stručne predavačice, Novi informator vam i na ovome online seminaru osigurava i mogućnost interakcije s predavačicama.

1.) Nevenka Brkić, dipl. oec., voditeljica Službe za podršku sustavu financiranja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, Državna riznica, Ministarstvo financija
Utjecaj novih zakonskih propisa na proračune lokalne razine vlasti
• Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave
• Beskamatni zajam jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave
• O izradi proračuna i financijskog plana proračunskih korisnika
– Dugoročno zaduživanje za projekte koji nisu planirani u projekcijama proračuna
– Planiranje sredstava za realizaciju višegodišnjeg projekta koji se sufinancira iz sredstava EU
– Dugoročno zaduživanju za realizaciju projekta koji se sufinancira iz fondova EU
• Osnovica za financiranje vatrogastva temeljem novoga Zakona o vatrogastvu
2.) Mladenka Karačić, dipl. oec., voditeljica Službe za državno računovodstvo i računovodstvo neprofitnih organizacija, Sektor za izvršavanje državnog proračuna, Ministarstvo financija
Proračunski financijski izvještaji za 2020. i novosti u proračunskom računovodstvu od 1.1.2021.
• Godišnji financijski izvještaji u sustavu proračuna za 2020. godinu
• Propisi i upute Ministarstva financija
• Financijski izvještaji
– obveze i rokovi
– predaja
– obrasci i Bilješke
• Konsolidacija financijskih izvještaja
– obveze i rokovi
– Bilješke uz konsolidirane financijske izvještaje
• Objava godišnjih financijskih izvještaja
• Specifična knjiženja
• Novosti u 2021. godini
– Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o proračunskom računovodstvu i računskom planu
– Pravilnik o dopuni Pravilnika o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu
– Pravilnik o dopuni Pravilnika o polugodišnjem i godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna
Trajanje e-seminara: do 12.30 sati

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudioniku e-mailom dostaviti registracijski link za sudjelovanje na e-seminaru. Sudionici mogu postaviti pitanja (pismeno) tijekom održavanja e-seminara, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte seminari@informator.hr

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 500,00 kn (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-190121–OIB PLATITELJA, najkasnije do 18.1.2021.

Pogodnost za pretplatnike:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2021., plaćaju kotizaciju u iznosu 425,00 kn (PDV uključen) po sudioniku. Za pretplatnike Informator Ultimate paket pristup e-seminaru je besplatan.

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?