28. Veljača 2020.

Aktualnosti u gradnji, prostornom uređenju i komunalnom gospodarstvu – seminar

Seminar “Aktualnosti u gradnji, prostornom uređenju i komunalnom gospodarstvu – novine u propisima i aktualna pitanja – upravnopravna praksa – upute i pojašnjenja” u organizaciji Novog informatora, održava se 28. veljače 2020. u hotelu Sheraton u Zagrebu, Kneza Borne 2.

Seminar je namijenjen službenicima koji rade na poslovima izdavanja akata za građenje i izrade dokumenata prostornog uređenja, službenicima u upravnim odjelima za komunalno gospodarstvo lokalnih jedinica, ovlaštenim arhitektima i ovlaštenim inženjerima, komunalnim redarima, načelnicima i gradonačelnicima.

PROGRAM:

1.) ŽELJKO UHLIR, državni tajnik, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja
Aktivnosti Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja – što je učinjeno u 2019. i što je planirano za 2020.?
2.) SNJEŽANA ĐURIŠIĆ, načelnica Sektora lokacijskih dozvola i investicija, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja
Pregled novina u Zakonu prostornom uređenju (Nar. nov., br. 39/19) – osvrt na utvrđivanje posebnih uvjeta i uvjeta priključenja
Sustav eKonferencija – pojašnjenja i upute
3.) IRENA KRIŽ ŠELENDIĆ, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u zgradarstvu, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja
Pregled novina u Zakonu o gradnji (Nar. nov., br. 125/19) – osvrt na energetska svojstva zgrada
Izgradnja zgrada gotovo nulte kategorije – nova pravila
4.) MARTA MUSTUR, voditeljica Službe za žalbe i zastupanje, Samostalni sektor za pravne poslove, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja
Primjena Općeg poreznog zakona u postupcima koji se vode prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu:
• rješenje o komunalnoj naknadi
• rješenje o komunalnom doprinosu
• postupak donošenja rješenja
• neposredno rješavanje, ispitni postupak
• zastara duga
• dostava rješenja
Dvojbe i problemi u praksi kroz pregled upravnopravne prakse u primjeni Zakona o komunalnom gospodarstvu

Kotizacija:
Naknada za sudjelovanje na seminaru iznosi 1.100,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.

Pogodnost za pretplatnike Informatora:
Pretplatnici lista Informator koji su podmirili obvezu za 2020., plaćaju kotizaciju u iznosu 935,00 kn (PDV uključen) po sudioniku, a pretplatnici portala Informator.hr ostvaruju popust na kotizaciju sukladno svom pretplatničkom paketu.

Naknada uključuje:
Sudjelovanje na seminaru, skriptu s PowerPoint prezentacijama, radni pribor, snack i napitak za vrijeme stanke. Naknada se uplaćuje unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-280220–OIB PLATITELJA, najkasnije do dana održavanja seminara.

Sve dodatne informacije o seminaru možete dobiti na:
telefon: 01/4555-454
e-mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?