28. Lipanj 2022.

Disciplinska odgovornost službenika i namještenika – webinar

Webinar “DISCIPLINSKA ODGOVORNOST SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA” u organizaciji Novog Informatora održava se 28. lipnja 2022., s početkom u 10.00 sati (platforma Livestorm).

Predavačica:
Kristina Ratković, dipl. iur., univ. spec. javne uprave, voditeljica Službe za upravljanje ljudskim potencijalima u Ministarstvu pravosuđa i uprave

CILJ E-SEMINARA:
Odredbe o povredama službene dužnosti i disciplinskoj odgovornosti državnih i lokalnih službenika utvrđuju ponašanja koja se za službenike smatraju nedopuštenima te propisuju postupak u kojem se povreda službene dužnosti utvrđuje i u kojem se izriču i izvršavaju sankcije. Usprkos tome, ponekad nije lako procijeniti može li se određeno ponašanje službenika smatrati povredom službene dužnosti, i što je u određenoj situaciji zakonita reakcija poslodavca. U skladu s tim, sudionici e-seminara obnovit će znanje o odredbama zakona kojima je uređena disciplinska odgovornost državnih i lokalnih službenika, o postupku u kojem se utvrđuje povreda službene dužnosti, kao i o sankcijama koje se za povredu službene dužnosti mogu izreći. Izabrana upravna praksa i praksa službeničkog suda zaokružit će cjelovitu sliku o zakonitom postupanju poslodavca u slučaju kada službenik počini disciplinski prekršaj.

KOME JE E-SEMINAR NAMIJENJEN:
E-seminar namijenjen je državnim službenicima i službenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi koji u okviru redovitih radnih zadataka vode postupak i donose odluke o disciplinskoj odgovornosti službenika i namještenika, kao i lokalnim dužnosnicima koji odlučuju o disciplinskoj odgovornosti pročelnika.

PROGRAM:

1. POVREDA SLUŽBENE DUŽNOSTI DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA
– Pravni okvir
– Vrste povreda službene dužnosti
– Status sindikalnog povjerenika

2. TIJELA KOJA VODE POSTUPAK ZBOG POVREDE SLUŽBENE DUŽNOSTI
– Čelnik tijela
– Službenički sud
– Viši službenički sud

3. POSTUPAK ZBOG POVREDE SLUŽBENE DUŽNOSTI
– Lake povrede
– Teške povrede
– Zastara pokretanja i vođenja postupka
– Pravni lijekovi (žalba, tužba)

4. SANKCIJE ZA POVREDU SLUŽBENE DUŽNOSTI
– Državni službenici i namještenici
– Lokalni službenici i namještenici

5. UDALJENJE IZ DRŽAVNE SLUŽBE
6. ODGOVORNOST SLUŽBENIKA ZA ŠTETU
7. PRAKSA NADLEŽNIH TIJELA

Predviđeno trajanje e-seminara: do 12.30 sati

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije na adresu e-pošte sudionika stići će poziv i uputa za registraciju na platformu Livestorm. Nakon registracije, sudioniku će stići povratna poruka e-pošte s potvrdom registracije i poveznicom za sudjelovanje na e-seminaru.
Sudionici mogu postavljati pitanja tijekom održavanja e-seminara pisanim putem, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte urednistvo@informator.hr

TEHNIČKI UVJETI:
Za optimalno audio-video praćenje e-seminara preporuka je koristiti Chrome preglednik. Livestorm je optimiziran i za rad na mobitelima i tabletima, ali na tim uređajima je praćenje e-seminara tehnički lošije pa se preporuča korištenje računala.

Molimo sudionike iz većih poslovnih sustava da sa svojom IT službom provjere dopuštaju li postavke Firewall-a (vatrozida), pristup s poslovne mreže e-seminaru na platformi Livestrom: https://support.livestorm.co/article/19-technical-requirements-livestorm

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 750,00 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-280622–OIB PLATITELJA, najkasnije do 27. lipnja 2022.

Pogodnost za pretplatnike:
Pretplatnici tjednika Informator i pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), s podmirenom pretplatom plaćaju kotizaciju u iznosu 637,50 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Pretplatnici Informator Ultimate paketa plaćaju kotizaciju u iznosu 525,00 kuna (PDV uključen).

Dodatne informacije i upiti:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?