Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. Lipanj 2022.

Disciplinska odgovornost službenika i namještenika – webinar

Webinar “DISCIPLINSKA ODGOVORNOST SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA” u organizaciji Novog Informatora održava se 28. lipnja 2022., s početkom u 10.00 sati (platforma Livestorm).

Predavačica:
Kristina Ratković, dipl. iur., univ. spec. javne uprave, voditeljica Službe za upravljanje ljudskim potencijalima u Ministarstvu pravosuđa i uprave

CILJ E-SEMINARA:
Odredbe o povredama službene dužnosti i disciplinskoj odgovornosti državnih i lokalnih službenika utvrđuju ponašanja koja se za službenike smatraju nedopuštenima te propisuju postupak u kojem se povreda službene dužnosti utvrđuje i u kojem se izriču i izvršavaju sankcije. Usprkos tome, ponekad nije lako procijeniti može li se određeno ponašanje službenika smatrati povredom službene dužnosti, i što je u određenoj situaciji zakonita reakcija poslodavca. U skladu s tim, sudionici e-seminara obnovit će znanje o odredbama zakona kojima je uređena disciplinska odgovornost državnih i lokalnih službenika, o postupku u kojem se utvrđuje povreda službene dužnosti, kao i o sankcijama koje se za povredu službene dužnosti mogu izreći. Izabrana upravna praksa i praksa službeničkog suda zaokružit će cjelovitu sliku o zakonitom postupanju poslodavca u slučaju kada službenik počini disciplinski prekršaj.

KOME JE E-SEMINAR NAMIJENJEN:
E-seminar namijenjen je državnim službenicima i službenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi koji u okviru redovitih radnih zadataka vode postupak i donose odluke o disciplinskoj odgovornosti službenika i namještenika, kao i lokalnim dužnosnicima koji odlučuju o disciplinskoj odgovornosti pročelnika.

PROGRAM:

1. POVREDA SLUŽBENE DUŽNOSTI DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA
– Pravni okvir
– Vrste povreda službene dužnosti
– Status sindikalnog povjerenika

2. TIJELA KOJA VODE POSTUPAK ZBOG POVREDE SLUŽBENE DUŽNOSTI
– Čelnik tijela
– Službenički sud
– Viši službenički sud

3. POSTUPAK ZBOG POVREDE SLUŽBENE DUŽNOSTI
– Lake povrede
– Teške povrede
– Zastara pokretanja i vođenja postupka
– Pravni lijekovi (žalba, tužba)

4. SANKCIJE ZA POVREDU SLUŽBENE DUŽNOSTI
– Državni službenici i namještenici
– Lokalni službenici i namještenici

5. UDALJENJE IZ DRŽAVNE SLUŽBE
6. ODGOVORNOST SLUŽBENIKA ZA ŠTETU
7. PRAKSA NADLEŽNIH TIJELA

Predviđeno trajanje e-seminara: do 12.30 sati

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije na adresu e-pošte sudionika stići će poziv i uputa za registraciju na platformu Livestorm. Nakon registracije, sudioniku će stići povratna poruka e-pošte s potvrdom registracije i poveznicom za sudjelovanje na e-seminaru.
Sudionici mogu postavljati pitanja tijekom održavanja e-seminara pisanim putem, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte urednistvo@informator.hr

TEHNIČKI UVJETI:
Za optimalno audio-video praćenje e-seminara preporuka je koristiti Chrome preglednik. Livestorm je optimiziran i za rad na mobitelima i tabletima, ali na tim uređajima je praćenje e-seminara tehnički lošije pa se preporuča korištenje računala.

Molimo sudionike iz većih poslovnih sustava da sa svojom IT službom provjere dopuštaju li postavke Firewall-a (vatrozida), pristup s poslovne mreže e-seminaru na platformi Livestrom: https://support.livestorm.co/article/19-technical-requirements-livestorm

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 750,00 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-280622–OIB PLATITELJA, najkasnije do 27. lipnja 2022.

Pogodnost za pretplatnike:
Pretplatnici tjednika Informator i pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), s podmirenom pretplatom plaćaju kotizaciju u iznosu 637,50 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Pretplatnici Informator Ultimate paketa plaćaju kotizaciju u iznosu 525,00 kuna (PDV uključen).

Dodatne informacije i upiti:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija