26. Svibanj 2020.

E-seminar: Jedinstveni registar računa – nove obveze od 1.6.2020.

Novi Informator organizira E-seminar “Jedinstveni registar računa – nove obveze od 1.6.2020.”

Seminar se održava 26. 5. 2020. (utorak), s početkom u 10.00 sati

Predavači: Sandra Cindrić, ekspertica za pravnu podršku, Fina i Goran Gamilec, tehnolog ekspert, Fina

Putem platforme Livestorm, Novi informator vam na online seminarima osigurava vrhunsku razinu edukacije i mogućnost interakcije s predavačem.

CILJ E-SEMINARA:
Svrha e-seminara je upoznati sudionike s novim Pravilnikom o Jedinstvenom registru računa, koji se primjenjuje od 1.6.2020., i obvezama koje on donosi u Jedinstvenom registru računa, kao bazi podataka u provedbi ovrhe na novčanim sredstvima i u primjeni Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

KOME JE E-SEMINAR NAMIJENJEN:
E-seminar namijenjen je bankama, kreditnim unijama i stambenim štedionicama, korporativnim pravnicima, poslodavcima i svim poslovnim subjektima kojima podaci iz JRR-a koriste u poslovanju.

PROGRAM:

1. JEDINSTVENI REGISTAR RAČUNA (JRR) – NOVINE OD 1.6.2020.
– novi Pravilnik o Jedinstvenom registru računa (NN 53/20)
– novi podaci, obveze, rokovi i usklađenja
– što se sve upisuje u JRR, u koju namjenu i tko upisuje
– postupovne radnje obveznika
– praktična pojašnjenja i upute za primjenu novog Pravilnika (nova Uputa FINE)

2. UVID I KORIŠTENJE PODATAKA IZ JRR-a ZA POSLOVANJE
– pravo uvida i korištenja podataka iz JRR-a
– utjecaj podataka iz JRR-a na poslovanje, koje su koristi
– JRR kao kvalitetna poslovna informacija (npr. provjera blokade žiro-računa)
– proširena uloga JRR-a kao baze podataka

3. PODACI UPISANI U JRR I PROVEDBA OVRHE
– kako funkcionira provedba ovrhe na novčanim sredstvima u Fini,
preduvjeti, opseg i praktični primjeri
– računi izuzeti od ovrhe, kada i kako ih se može otvoriti

4. JRR I SPRJEČAVANJE PRANJA NOVCA I FINANCIRANJA TERORIZMA

5. Pitanja i odgovori – UŽIVO ili unaprijed putem e-maila
Predviđeno trajanje e-seminara: do 12.30 sati.

O PREDAVAČIMA:
Sandra Cindrić, mag. iur., ekspertica je za pravnu podršku u Centru za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima u Fini, s višegodišnjim iskustvom u provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Članica nacionalnih radnih skupina u izradi prijedloga zakona i podzakonskih akata za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima. Predavala je na raznim edukacijama, konferencijama i seminarima te je autorica više desetaka stručnih članaka.
Goran Gamilec, dipl. oecc., tehnolog ekspert u Centru za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima u Fini, s višegodišnjim iskustvom u provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Nakon petogodišnjeg iskustva u bankarskom poslovanju, u Fini se specijalizira za poslove platnog prometa, registra računa i procese koji se odnose na prisilnu naplatu na novčanim sredstvima.

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU:
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-mailom dostaviti pristupne podatke kao i link za sudjelovanje na e-seminaru. Sudionici mogu postaviti pitanja tijekom održavanja e-seminara, a mogu ih i unaprijed dostaviti e-mailom na seminari@informator.hr

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 500,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.
Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-260520–OIB PLATITELJA, najkasnije do 25. 5. 2020.

Pogodnost za pretplatnike:

Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2020., plaćaju kotizaciju u iznosu 425,00 kn (PDV uključen) po sudioniku, a pretplatnici pravnog portala (Informator Ultimate paket) sudjeluju na e-seminaru besplatno.

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?