Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. - 27. Rujan 2024.

EUI Policy Lab: Kultura u službi pozitivnih urbanih promjena

Europska urbana inicijativa organizira Focused Policy Lab koji će se održati 26. i 27. rujna u gradu Chalandri u Grčkoj na temu kulture i kulturne baštine u jačanju lokalnih zajednica i stvaranju održivih gradova.

Kultura i kulturna baština kamen su temeljac europskog identiteta, potiču osjećaj pripadnosti i oblikuju zajednice, povećavaju privlačnost grada te su ključni pokretači društvene kohezije, gospodarskog rasta i dobrobiti njegovih stanovnika. Prepoznajući važnost kulture i kulturne baštine, Europska unija (EU) promovirala je i kreirala mnoge inicijative za potporu kulturi i kulturnoj baštini u gradovima, uključujući Urbanu agendu za EU (UAEU), Urbane inovativne akcije (UIA), EUI i URBACT.

Nastavno na dobre rezultate ovih inicijativa, EUI organizira svoj prvi Policy Lab u gradu Chalandri u Grčkoj, 26. i 27. rujna. Ovaj dvodnevni događaj okupit će predstavnike europskih gradova, urbane praktičare i stručnjake radi razmjene znanja o najboljim urbanim praksama koje koriste kulturu i baštinu kao katalizator za pozitivne promjene.

Sudjelovanje na ovom događaju jedinstvena je prilika za:

  • raspravu o transformativnoj snazi ​​kulture i baštine u gradovima: sudionici će istražiti ključnu ulogu ovih segmenata u promicanju društvene kohezije;
  • prikupljanje inspiracije iz primjera dobrih praksi gradova koji su sudjelovali u Urbanoj agendi za EU, Urbanim inovativnim akcijama, Europskoj urbanoj inicijativi i URBACT-u;
  • učinkovitu razmjenu znanja između europskih gradova;
  • kreiranje novih uvida i znanja.

Registracijski obrazac i svi detalji nalaze se na službenoj web stranici EUI Policy Laba, prednost pri prijavi imaju predstavnici gradova, a broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavama!

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija