26. - 27. Rujan 2024.

EUI Policy Lab: Kultura u službi pozitivnih urbanih promjena

Europska urbana inicijativa organizira Focused Policy Lab koji će se održati 26. i 27. rujna u gradu Chalandri u Grčkoj na temu kulture i kulturne baštine u jačanju lokalnih zajednica i stvaranju održivih gradova.

Kultura i kulturna baština kamen su temeljac europskog identiteta, potiču osjećaj pripadnosti i oblikuju zajednice, povećavaju privlačnost grada te su ključni pokretači društvene kohezije, gospodarskog rasta i dobrobiti njegovih stanovnika. Prepoznajući važnost kulture i kulturne baštine, Europska unija (EU) promovirala je i kreirala mnoge inicijative za potporu kulturi i kulturnoj baštini u gradovima, uključujući Urbanu agendu za EU (UAEU), Urbane inovativne akcije (UIA), EUI i URBACT.

Nastavno na dobre rezultate ovih inicijativa, EUI organizira svoj prvi Policy Lab u gradu Chalandri u Grčkoj, 26. i 27. rujna. Ovaj dvodnevni događaj okupit će predstavnike europskih gradova, urbane praktičare i stručnjake radi razmjene znanja o najboljim urbanim praksama koje koriste kulturu i baštinu kao katalizator za pozitivne promjene.

Sudjelovanje na ovom događaju jedinstvena je prilika za:

• raspravu o transformativnoj snazi ​​kulture i baštine u gradovima: sudionici će istražiti ključnu ulogu ovih segmenata u promicanju društvene kohezije;
  • prikupljanje inspiracije iz primjera dobrih praksi gradova koji su sudjelovali u Urbanoj agendi za EU, Urbanim inovativnim akcijama, Europskoj urbanoj inicijativi i URBACT-u;
  • učinkovitu razmjenu znanja između europskih gradova;
  • kreiranje novih uvida i znanja.

Registracijski obrazac i svi detalji nalaze se na službenoj web stranici EUI Policy Laba, prednost pri prijavi imaju predstavnici gradova, a broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavama!

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?