26. Veljača 2020.

Financiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave – seminar

Seminar “Financiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u organizaciji Novog informatora održava se 26. veljače 2020. u 9,30 sati
u hotelu Sheraton u Zagrebu, Kneza Borne 2.

Seminar je namijenjen službenicima i pročelnicima upravnih tijela JLP(R)S za financije, dužnosnicima lokalne samouprave te vatrogasnim tijelima i organizacijama na nacionalnoj, područnoj i lokalnoj razini.

Seminar će obuhvatiti pojedinosti provedbe propisa na lokalnoj razini koji se odnose na planiranje i realizaciju investicija JLP(R)S. Isto tako, na seminaru će biti riječi o novom Zakonu o vatrogastvu, ali i statusu JLP(R)S u sustavu poreza na dodanu vrijednost. Naglasak je na aktualnostima te primjerima i dvojbama iz prakse.

PROGRAM:

1. Nevenka Brkić, dipl. oec., voditeljica Službe za podršku sustavu financiranja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Državnoj riznici Ministarstva financija Republike Hrvatske
PLANIRANJE I REALIZACIJA INVESTICIJA – SPECIFIČNOSTI U PROVEDBI PROPISA NA LOKALNOJ RAZINI
– Zakonska osnova za planiranje investicija u proračunu, odnosno financijskom planu
– Izvori financiranja investicija
– Planiranje sredstava za realizaciju višegodišnjeg projekta koji se sufinancira iz sredstava EU
– Dugoročno zaduživanje
– Dugoročno zaduživanje za sufinanciranje EU projekata
– Dugoročno zaduživanje za projekte koji nisu planirani u projekcijama proračuna
– Kratkoročno zaduživanje
NOVI ZAKON O VATROGASTVU
– Novi Zakon o vatrogastvu (Nar. nov., br. 125/19)
– Hrvatska vatrogasna zajednica i vatrogasna mreža
– Financiranje vatrogastva
– Odredbe iz kojih proizlaze financijske obveze za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave
– Utvrđivanje koeficijenata složenosti poslova i radnih mjesta te osnovice za izračun plaće profesionalnih vatrogasaca
– Odgovori na pitanja

2. Mirjana Mahović Komljenović, Viši upravni savjetnik, koordinator za PDV, Porezna uprava, Područni ured Zagreb
STATUS JEDINICE LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE U SUSTAVU POREZA NA DODANU VRIJEDNOST S OSVRTOM NA NOVOSTI U 2020.
– Novosti u Zakonu i Pravilniku o PDV-u i pregled aktualnosti
– Specifičnost položaja JLP(R)S u sustavu PDV-a
– JLP(R)S i transakcije s inozemstvom
– Podjela pretporeza iz ulaznih računa
– Podnošenje PDV obrazaca (osvrt na nove elemente Obrasca ZP)
– Nove usluge ePorezne

Kotizacija:
Naknada za sudjelovanje na seminaru iznosi 1.100,00 kn (s PDV-om) po sudioniku.

Pogodnost za pretplatnike Informatora:
Pretplatnici lista Informator koji su podmirili obvezu za 2020., plaćaju kotizaciju u iznosu od 935,00 kn (s PDV-om) po sudioniku, a pretplatnici portala Informator.hr ostvaruju popust na kotizaciju sukladno svom pretplatničkom paketu.

Naknada uključuje:
Sudjelovanje na seminaru, skriptu s PowerPoint prezentacijama, radni pribor, snack i napitak za vrijeme stanke te priručnik „Lokalni porezi“ koji uz tekst propisa sadržava sudsku praksu, Mišljenja Porezne uprave i primjere općih akata. Naknada se uplaćuje unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-260220– OIB PLATITELJA, najkasnije do dana održavanja seminara.

Sve dodatne informacije o seminaru možete dobiti na:
telefon: 01/4555-454,
e-mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?