Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

07. - 08. Studeni 2019.

III. međunarodna konferencija Sigurnost povijesnih gradova

Treću godinu za redom, svjesni društvene koristi brige o sigurnosti zajednice, Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska s različitim partnerima iz redova struke, znanosti, turističkog sektora i gospodarstvenika, organizira tematsku konferenciju „ Sigurnost povijesnih gradova“, ovaj put u hotelu Salona Palace u Solinu, 7. i 8. studenog 2019.

Iskustva protekle dvije godine i organizacijski potencijal nositelja iz Hrvatske udruge povijesnih gradova, Sveučilišnog odjela za forenzičke znanosti i Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska, uz suorganizaciji i potporu partnera iz Grada Solina, Splita, Općine Klis i Splitsko dalmatinske županije, preduvjet su uspješnog događanja sa razvojnim potencijalom.

Održivosti ovog okupljanja, koje na specifičan način povezuje povijest, turizam i sigurnost, utemeljena je i na starokršćanskoj i hrvatskoj baštini Solina, povijesnog grada Salone i prirodnog okruženja sa perjanicama Klisom i Splitom.

Kako upravo sigurnost predstavlja i prepoznatljivu odliku hrvatskog turističkog proizvoda, tematska konferencija ujedno je i pravo mjesto za razmjenu iskustva, znanja i vještina na interdisciplinarnoj osnovi. Naime, očekivan je i potvrđen doprinos te sudjelovanje predstavnika povijesnih gradova, gradova i općina, stručnjaka sigurnosti, znanstvenika iz polja povijesti, arheologije, forenzike, marketinških stručnjaka i svih onih koji organizirano sudjeluju u svakodnevici urbanih sredina sa povijesnim i arhitektonskim naslijeđem.

Kvalitetu prepoznaje i struka pa je Velika nagrada sigurnosti za 2017. koju u kategoriji „Partnerstvo u sigurnosti – inicijativa godine“ dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, dodijeljena najbolje ocijenjenom projektu – 1. Međunarodnoj konferenciji „Sigurnost povijesnih gradova“, održanoj tijekom ožujka 2017. u Splitu.

Priključiti se suvremenim trendovima partnerske brige o sigurnosti zajednice tendencija je lokalnih institucija, gospodarstvenika i praktičara širom Svijeta. Vjerujemo da bi sudjelovanje predstavnika gradova – članova udruge donijelo novu vrijednost samom okupljanju i gradskoj svakodnevici.

Središnje događanje planira se za 7. studeni 2019. (četvrtak) u vremenu od 9:30 do 15:30 sati. Isti dan, od 20:00 sati planirana je svečana večera za sudionike konferencije u dvorani hotela.

Drugi dan, 8. studeni (petak) planiran je razgled povijesne Salone uz potporu Turističke zajednice Solina i Arheološkog muzeja, čime bi službeni program i završio, a svi zainteresirani nastavili boravak u SDŽ po svom planu.

Također u sklopu konferencije, 8. studenog od 12:00 sati, međunarodno poznati američki forenzičar dr.sc. Thimoty Palmbach organizira stručnu radionicu za polaznike iz redova policije, sudstva, odvjetništva, studenata forenzike i zainteresirane javnosti kao ekskluzivan dodatak samoj konferenciji.

Sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti putem obrasca za prijavu na stranici konferencije www.shcconference.com gdje se nalaze upute o uplati kotizacije, kao i informacije o povijesti događanja te program 2019. Preporučamo raniju prijavu i rezervaciju smještaja zbog kapaciteta hotela.

Za istaknuti je kako je u odnosu na slična događanja, kotizacija za SIG 2019. poticajna i iznosi 500 kuna, upravo kao doprinos popularizaciji teme, destinacije i održivosti na bazi solidarnog sudjelovanja u formiranju proračuna od strane partnera gradova, općina, županije i strukovnih udruga.

Smještaj u hotelu potrebno je na vrijeme rezervirati i prilikom rezervacije se pozvati na uvjete konferencije i konferencijsku cijenu koja iznosi 450 kuna za jednokrevetnu sobu (noćenje/doručak) ili 500 kuna za dvokrevetnu sobu (noćenje/doručak).

Životopisi predavača i program Konferencije

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija