Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. Rujan 2023.

INVENTO MEETUP – Čovjek kao centar grada

Novo izdanje INVENTO MeetUp-a okuplja stručnjake i entuzijaste iz područja pametnih gradova, urbane mobilnosti te revolucionarnog koncepta 15-minutnog grada. Ovaj dinamičan događaj održat će se 14. rujna 2023. godine, od 14 do 17 sati s predivnim pogledom na grad Zagreb s 14. kata Sky Officea.

Urbani koncept 15-minutni grad ima za cilj stvaranje samo-dostatnih kvartova u kojima stanovnici mogu pristupiti većini svojih svakodnevnih potreba poput posla, obrazovanja, dućana, zabave i zdravstvenih ustanova u 15-minutnom pješačenju ili vožnji biciklom/romobilom od svojih domova.

Istaknuti dio INVENTO MeetUp-a je panel rasprava pod nazivom “Razotkrivanje Koncepta 15-Minutnog Grada”. Raznoliki panelisti iz područja urbanog planiranja, prijevoza, arhitekture, tehnologije i razvoja zajednice pružit će vrijedne uvide i podijeliti praktične primjere iz hrvatskih gradova.

Osim toga, MeetUp služi kao platforma za lokalne vlasti da predstave svoje urbane izazove i istraže inovativna rješenja u publici. Fokus je na gradovima koji su zainteresirani prezentirati izazov u trajanju od 5 minuta, nakon čega slijedi interaktivna sesija do 10 minuta. S druge strane, Invento Capital Partners kao organizator pruža priliku malim i srednjim poduzećima da se povežu sa predstavnicima gradova te da promoviraju inovacije usmjerene na gradove i urbanu mobilnost. Također, postoji mogućnost podrške za pripremu inovacijskih projekata putem pilotiranja i implementacije inovativnih rješenja u gradovima, kao i za pripremu prijava za financiranje putem EIT Urban Mobility-a, uključujući projekte RAPTOR, Innovation Call i sličnih.

Pridružite se na INVENTO MeetUp-u prijavom na poveznici.

PROGRAM
INVENTO MEETUP – Čovjek kao centar grada

14 :00 – 14:15 Uvodne riječi INVENTO tima
 Kratak pregled koncepta 15-minutnog grada i njegova važnost u urbanim kretanjima

14:15 – 15:45 Panel rasprava
Razotkrivanje Koncepta 15-Minutnog Grada
Panelisti će biti stručnjaci iz različitih relevantnih područja poput urbanog planiranja, transporta, arhitekture, tehnologije i urbane mobilnosti. Svaki panelist će podijeliti svoja iskustva i izazove vezane uz implementaciju koncepta 15-minutni grad.
 Istaknut će se primjeri gradova ili četvrti koje su uspješno implementirale koncept 15-minutnog grada.
 Predstavit će se trendovi, izazovi i prilike u urbanim kretanjima i održivom razvoju.
 Pružit će se novi alati i usluge za unaprijeđenje života u gradovima.

15:45 – 16:45 Predstavnici lokalnih vlasti prezentiraju urbane izazove
 5-minutno predstavljanje + 10 minuta interaktivna sesija
 Mogućnosti uključivanja malih i srednjih poduzeća
 Agilna inovacija usmjerena na grad
 Living lab
 Testiranje inovativnih rješenja

16:45 – 17:00 Zaključne riječi
 15-minutno umrežavanje…

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija