07. Prosinac 2022.

Izobrazba iz područja fiskalne odgovornosti za gradonačelnike

Odredbom članka 19. stavka 3. Uredbe o sastavljanju i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila (Narodne novine, broj 95/19) propisano je da su ministri, čelnici drugih državnih tijela razine razdjela organizacijske klasifikacije, općinski načelnici, gradonačelnici, odnosno župani obvezni za vrijeme mandata u kojem obnašaju dužnost čelnika, proći jednodnevnu izobrazbu iz područja fiskalne odgovornosti koju organizira Ministarstvo financija. Izobrazba se provodi na temelju Upute koju je donio ministar financija u srpnju 2021., a koja sadrži program izobrazbe.

Za gradonačelnike su ponuđena dva termina izobrazbe: 30.11.2022. i 07.12.2022.

Planirano trajanje on-line radionice putem ZOOM aplikacije je od 10 do 11:30 sati.

Izobrazbi trebaju prisustvovati isključivo gradonačelnici (odnosno nije moguća zamjena).

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?