Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. Veljača 2020.

Izrada prijedloga cjenika za javnu uslugu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada – SEMINAR u Varaždinu

Eko Adria d.o.o. organizira seminar “Izrada prijedloga cjenika za javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada”, u Varaždinu 27. veljače 2020.

Seminar je namijenjen direktorima i djelatnicima trgovačkih društava koja pružaju javnu uslugu prikupljanja MKO i BKO, pročelnicima JLS odgovornima za upravljanje komunalnim sustavom.

U pozivu se skreće pozornost da Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17, 14/19, 98/19) u članku 169. navodi sljedeće:
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 30.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave ako:
1. nije donesena odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada iz članka 30. stavka 7. ovoga Zakona ili odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada iz članka 36. stavka 13. ovoga Zakona (članak 30. stavak 7. i članak 36. stavak 13.).

S obzirom da postoje prijepori oko načina obračuna cijene za javnu uslugu prikupljanja MKO i BKO i bojazan da se novim cijenama neće moći pokriti troškovi Davatelja usluga, Eko Adria predstavit ćemo vam model cjenika (i odredbe Odluka) kojima se otklanja bojazan o smanjenju prihoda komunalnim tvrtkama s novim obračunom cijena za javnu uslugu. Prijedlozi obračuna omogućeni su ZOGO-om i Uredbom, a isto je potvrđeno na sastanku predstavnika Eko Adrije s mjerodavnim osobama u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike dana 7. siječnja 2020.

Program seminara 27.2.2020.-Varaždin

Lokacija održavanja seminara je PARK BOUTIQUE HOTEL, J. Habdelića 6, Varaždin.
Smještaj se prijavljuje putem e-mail adrese: recepcija@park-boutigue-hotel.eu ili na ++385 42 420 300.

Cijena seminara je 800,00 kn uvećano za PDV. Plaćanje se vrši po ponudi koju ćemo vam dostaviti Eko Adria, nakon izvršene prijave.

Prijavnica- seminar 27.2.2020._Varaždin

Popunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti na e-mail adresu: ekoadria@ekoadria.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija