27. Veljača 2020.

Izrada prijedloga cjenika za javnu uslugu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada – SEMINAR u Varaždinu

Eko Adria d.o.o. organizira seminar “Izrada prijedloga cjenika za javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada”, u Varaždinu 27. veljače 2020.

Seminar je namijenjen direktorima i djelatnicima trgovačkih društava koja pružaju javnu uslugu prikupljanja MKO i BKO, pročelnicima JLS odgovornima za upravljanje komunalnim sustavom.

U pozivu se skreće pozornost da Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17, 14/19, 98/19) u članku 169. navodi sljedeće:
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 30.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave ako:
1. nije donesena odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada iz članka 30. stavka 7. ovoga Zakona ili odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada iz članka 36. stavka 13. ovoga Zakona (članak 30. stavak 7. i članak 36. stavak 13.).

S obzirom da postoje prijepori oko načina obračuna cijene za javnu uslugu prikupljanja MKO i BKO i bojazan da se novim cijenama neće moći pokriti troškovi Davatelja usluga, Eko Adria predstavit ćemo vam model cjenika (i odredbe Odluka) kojima se otklanja bojazan o smanjenju prihoda komunalnim tvrtkama s novim obračunom cijena za javnu uslugu. Prijedlozi obračuna omogućeni su ZOGO-om i Uredbom, a isto je potvrđeno na sastanku predstavnika Eko Adrije s mjerodavnim osobama u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike dana 7. siječnja 2020.

Program seminara 27.2.2020.-Varaždin

Lokacija održavanja seminara je PARK BOUTIQUE HOTEL, J. Habdelića 6, Varaždin.
Smještaj se prijavljuje putem e-mail adrese: recepcija@park-boutigue-hotel.eu ili na ++385 42 420 300.

Cijena seminara je 800,00 kn uvećano za PDV. Plaćanje se vrši po ponudi koju ćemo vam dostaviti Eko Adria, nakon izvršene prijave.

Prijavnica- seminar 27.2.2020._Varaždin

Popunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti na e-mail adresu: ekoadria@ekoadria.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?