20. Siječanj 2022.

Javna nabava usluga privatne zaštite – savjetovanje

Hrvatski ceh zaštitata poziva organizira nacionalno hibridno strukovno savjetovanje „Javna nabava usluga privatne zaštite“ koje će se održati u četvrtak 20.01.2022., s početkom u 10.00 sati i predviđenim trajanjem do 12.00, putem Zoom aplikacije.

Savjetovanje se održava u organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore uz podršku i sudjelovanje Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatske gospodarske komore, Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i časopisa Zaštita.

O SAVJETOVANJU
Zakon o privatnoj zaštiti (NN 16-20), primjenjuje se na sve dionike koji na bilo koji način sudjeluju u sustavu privatne zaštite – javni sektor, lokalna samouprava, korisnici u realnom sektoru, proizvođači, uvoznici, građevinski i drugi sektori. Zakonom o privatnoj zaštiti propisano je da usluge privatne zaštite mogu javno nuditi i ugovarati samo ona pravne osobe i obrtnici koji imaju odobrenje za djelatnost privatne zaštite, i da se poslovi privatne zaštite moraju zasebno ugovarati.
Evidentno je da se i nadalje u da se prilikom raspisivanja i provođenja javnih natječaja iz pružanja usluga privatne zaštite, ne primjenjuju i poštuju odredbe Zakona o privatnoj zaštiti (NN 16-20).
Savjetovanje je namijenjeno svim obveznicima provođenja javne nabave u Republici Hrvatskoj, pružateljima usluga – ovlaštenim pravnim osobama i obrtima za poslove privatne zaštite, stručnjacima i praktičarima javne nabave u Republici Hrvatskoj.

PREDAVAČI I PANELISTI
– Sandro Šegedin, voditelj Inspekcije za privatnu zaštitu i detektivske poslove, Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH
– Anton Tomljanović, voditelj Odjela za nadzor Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
– Dražen Lučić, Voditelj Odjela za informacijsku sigurnost, Hrvatska gospodarska komora
– Renata Dončević, Radni odbor za projektiranje zaštite Ceha zaštitara
– Ivan Funčić, Potpredsjednik Ceha zaštitara za tjelesnu zaštitu
– Iva Poleto Pavlović, Savjetnica, Središnji državni ured za središnju javnu nabavu
– Lidija Stolica, predsjednica, Hrvatski ceh zaštitara

SUDJELOVANJE I PRIJAVA ZA SAVJETOVANJE
Molimo prijavite odmah Vaše sudjelovanje putem https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_ea8_8wtGSsKWPBlZD97Drw

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?