Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. Travanj 2019.

Javna tribina i radionica: “Predsjedanje RH Europskom Unijom – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?”

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s partnerima – platformom CROSOL i Deskom Kreativne Europe organizira javnu tribinu i radionicu pod nazivom Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?, u sklopu programa Europa za građane 2014-2020. Tribina i radionica će se održati, u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine, u Splitu, u Beton kinu u Domu mladih (ulaz s južne strane), Ulica slobode 28.

Svrha tribine i radionice je potaknuti širu raspravu građana o definiranju prioriteta i poruka Republike Hrvatske koje se žele odaslati tijekom siječnja 2020., kada započinje hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske Unije i kada Rijeka postaje Prijestolnica kulture. U ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

  • Kakav doprinos Republika Hrvatska želi dati kulturnom i političkom kontekstu Europske unije te hoće li u tome uspjeti?
  • Što točno znači predsjedati Europskom Unijom?
  • Koje teme građani smatraju važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
  • Kakve su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLP(R)S u sklopu programa Europa za građane i Kreativna Europa?

Odgovor na ta i mnoga druga pitanja potražite u Splitu. Predviđeno trajanje programa je od 10:00 do 15:00 sati, a detaljan program možete pronaći u prilogu: PROGRAM

Prijave se vrše isključivo popunjavanjem online prijavnice najkasnije do petka, 12. travnja 2019., do 13 sati, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja.

Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH s partnerima osigurava materijale i osvježenja tijekom događanja. Kontakt za sve dodatne informacije: europazagradane@udruge.vlada.hr, 01/45 99 810.

 

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija