Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

23. Svibanj 2019.

Klimatske promjene i društveno-ekonomski rizici za Republiku Hrvatsku

Klimatske promjene i društveno-ekonomski rizici za Republiku Hrvatsku naziv je skupa koji će se održati 23. svibnja, u 10 sati, vijećnici Hrvatske gospodarske komore, na adresi Rooseveltov trg 2 u Zagrebu. Zajedno ga organiziraju Podravka i Zajednica za društveno odgovorno poslovanje HGK.

Sasja Beslik, glavni direktor održivog financiranja u Nordea grupi, predstavit će Izvještaj o procjeni klimatskih rizika za Republiku Hrvatsku. Izvještaj je pripremila Nordea, vodeća nordijska grupa za financijske usluge i jedna od najvećih banaka u Europi.

Redoviti profesor Geofizičkog odsjeka na PMF-u Branko Grisogono održat će predavanje Klima danas i sutra – globalno i u Hrvatskoj, a osvrt na utjecaj klimatskih promjena na Podravku dat će Matija Hlebar, voditelj održivog razvoja u Podravci.

U sklopu panel-rasprave razmotrit će se utjecaji klimatskih promjena na Republiku Hrvatsku i nužne prilagodbe.

Međuvladin panel o klimatskim promjenama nedavno je objavio Izvještaj o globalnom zatopljenju od 1,5˚ C, koji je ocijenjen kao poziv za buđenje i alarmantno upozorenje: nastavi li se trenutačna stopa emisije ugljičnog dioksida, svijet će između 2030. i 2052. godine dosegnuti zatopljenje od 1,5˚ C.

Događaj se organizira u sklopu nove suradničke platforme Hrvatske gospodarske komore HGK_COR akcelerator, čiji je cilj ubrzavanje promjena na ostvarenju 17 globalnih ciljeva UN-a. Odgovor na klimatske promjene jest 13. cilj održivog razvoja.

Ljubazno molimo da svoje sudjelovanje potvrdite putem obrasca na poveznici, najkasnije do 22. svibnja.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija