Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. - 29. Svibanj 2020.

Konferencija Dobra energija i klima 2020. – OTKAZANO!

Dobra energija i klima 2020.

U Europi kreće novo doba – doba zelenog plana sa ciljem potpune eliminacije emisija ugljika do 2050. godine i stvaranja klimatski neutralnog kontinenta kojim se istovremeno želi poboljšati život građana i odgovoriti na klimatsku krizu. Ciljevi su jednaki, dio smo Europe i naši gradovi i zajednice trebaju težiti razvoju koji vodi ka klimatskoj neutralnosti i društvenoj pravdi. Kako to postići?

Stvaranjem novih poslova, ideja i poslovnih modela koji kroz vlasništvo i korištenje obnovljivih izvora energije podupiru kvalitetu života u cijeloj zajednici, te se zasnivaju na načelima pravednosti, demokratičnosti i brige za ljude i okoliš. Modela na kojima aktivno surađuju, sudjeluju i provode ih zajedno gradovi, građani, poduzetnici, udruge, inovatori i edukatori.

Kako se to radi, pokazat ćemo na trećoj po redu konferenciji Dobra energija i klima 2020. kojom Zelena energetska zadruga okuplja vodeće europske i domaće stručnjake i primjere iz prakse za područje održive energije, energetskih i klimatskih zajednica te suradničkog razvoja gradova.

Program je koncipiran u tri bloka:

  1. Lokalne energetske i klimatske zajednice – Ova tema je nešto što će biti zanimljivo kako za  građane i energetske zadruge, tako i gradove, elektroprivrede, investitore u obnovljive izvore energije i aktiviste u lokalnim zajednicama. Što su energetske zajednice i koju korist od njih možemo imati svi, saznajte na konferenciji.
  2. Gradovi budućnosti – U ovom bloku gledamo kako od energetske tranzicije postići sistemsku promjenu za transformaciju gradova.
  3. Brza moguća rješenja prilagodbe na klimatsku krizu – Ova tema će se baviti dobrim primjerima prilagodbe u gradovima kroz zelena rješenja inspirirana prirodom. Želimo pokazati dobre promjene u zajednicama i gradovima te svima dati inspiraciju. Detektirat ćemo što im je zajedničko, od izazova do rješenja, dati preporuke i definirati poruke „odozdo“ prema kreatorima propisa.

Pratite novostihttps://www.facebook.com/events/222077128986410/

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija