28. - 29. Svibanj 2020.

Konferencija Dobra energija i klima 2020. – OTKAZANO!

Dobra energija i klima 2020.

U Europi kreće novo doba – doba zelenog plana sa ciljem potpune eliminacije emisija ugljika do 2050. godine i stvaranja klimatski neutralnog kontinenta kojim se istovremeno želi poboljšati život građana i odgovoriti na klimatsku krizu. Ciljevi su jednaki, dio smo Europe i naši gradovi i zajednice trebaju težiti razvoju koji vodi ka klimatskoj neutralnosti i društvenoj pravdi. Kako to postići?

Stvaranjem novih poslova, ideja i poslovnih modela koji kroz vlasništvo i korištenje obnovljivih izvora energije podupiru kvalitetu života u cijeloj zajednici, te se zasnivaju na načelima pravednosti, demokratičnosti i brige za ljude i okoliš. Modela na kojima aktivno surađuju, sudjeluju i provode ih zajedno gradovi, građani, poduzetnici, udruge, inovatori i edukatori.

Kako se to radi, pokazat ćemo na trećoj po redu konferenciji Dobra energija i klima 2020. kojom Zelena energetska zadruga okuplja vodeće europske i domaće stručnjake i primjere iz prakse za područje održive energije, energetskih i klimatskih zajednica te suradničkog razvoja gradova.

Program je koncipiran u tri bloka:

1. Lokalne energetske i klimatske zajednice – Ova tema je nešto što će biti zanimljivo kako za  građane i energetske zadruge, tako i gradove, elektroprivrede, investitore u obnovljive izvore energije i aktiviste u lokalnim zajednicama. Što su energetske zajednice i koju korist od njih možemo imati svi, saznajte na konferenciji.
  2. Gradovi budućnosti – U ovom bloku gledamo kako od energetske tranzicije postići sistemsku promjenu za transformaciju gradova.
  3. Brza moguća rješenja prilagodbe na klimatsku krizu – Ova tema će se baviti dobrim primjerima prilagodbe u gradovima kroz zelena rješenja inspirirana prirodom. Želimo pokazati dobre promjene u zajednicama i gradovima te svima dati inspiraciju. Detektirat ćemo što im je zajedničko, od izazova do rješenja, dati preporuke i definirati poruke „odozdo“ prema kreatorima propisa.

Pratite novostihttps://www.facebook.com/events/222077128986410/

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?