16. - 17. Rujan 2021.

Konferencija Hrvatske gospodarske komore o održivosti i društveno odgovornom poslovanju

Konferencija će imati snažnu međunarodnu i europsku dimenziju. U programu konferencije sudjelovat će vrhunski predavači kao što su: Paul Polman, dugogodišnji predsjednik uprave Unilevera te suosnivač konzultantske kuće IMAGINE usmjerene na postizanje Ciljeva održivog razvoja UN-a; svjetski poznat Jakob Trollbäck, nositelj autorskih prava i kreator vizualnog identiteta UN-ovih Ciljeva održivog razvoja, poznatih kao Globalni ciljevi (SDGs); John Heinsen, svjetski poznat producent koji aktivno radi na promicanju održivosti; Nicolas De Santis, tehnološki inovator i predvodnik u primjeni politika održivosti u poslovanju; te Sasja Beslik, jedan od najutjecajnijih stručnjaka današnjice u održivom financiranju i vodeći influencer za navedeno područje. Naravno, svoj veliki doprinos kvaliteti i aktualnosti programa konferencije dat će i predstavnici hrvatskih organizacija, institucija i poslovne zajednice.

U fokusu konferencije bit će dvije ključne teme:
• Propitivanje i sagledavanje uloge i načina djelovanja poslovne zajednice u svijetu u kojem se krize više ne mogu rješavati pojedinačno, već zajedno: bile to ekonomske reforme, pandemija COVID-19 ili klimatska kriza.
• Komunikacija i edukacija za održivi razvoj i postizanje Ciljeva održivog razvoja UN-a, kako ih učiniti jednostavnima, pristupačnima i poticajnima.

Kako budućnost ostaje na mladima, prvi dan konferencije usmjeren je na uključivanje i edukaciju mladih o održivosti – od djece do studenata. Drugi dan posvećen je poslovnom sektoru, a teme uključuju održivo poslovanje, upravljanje i financiranje usmjereno na održivost.

Program konferencije dostupan je https://corakcelerator.hgk.hr/podrzimo-odrzivo
Konferenciju možete pratiti on-line, ali je prethodno potrebno prijaviti se https://www.hgk.hr/konferenciju-podrzimo-odrzivo_2020-conference-we-sustain-sustainability_2020

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika u dvorani Kuće umjetnosti Arsen je ograničen pa ljubazno molimo da se izravno javite dr. sc. Mariji Šćulac Domac, direktorici Sektora za industriju i održivi razvoj HGK, ako želite fizički sudjelovati na konferenciji. Kontakt mail je msculac@hgk.hr.

Za sve druge informacije vezano uz praćenje konferencije možete se javiti gđi Petri Gjurić, telefon: 091/2440-266; e-adresa: pgjuric@hgk.hr ili gđi Adriani Grzunov, telefon: 01/4606-793; e-adresa: agrzunov@hgk.hr.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?