04. Rujan 2019.

Konferencija: Lokalna rješenja za energetsku tranziciju (Rijeka 4/9/19)

Njemačka Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom Rijekom, udrugom Terra Hub i Zelenom energetskom zadrugom organizira u Rijeci, u srijedu, 4.9.2019. od 10 do 14 sati u RiHub-u (Ul. Ivana Grohovca 1/a) konferenciju o lokalnim rješenjima za energetsku tranziciju.

Svjedoci smo sve većeg utjecaja klimatskih promjena, te kao odgovorni dionici našeg društva trebamo preuzeti odgovornost i djelovati na ovom području, kako bi posljedice istih bile što manje. Stoga će se u okviru ove konferencije razgovarati o konkretnim primjerima iz prakse koji se odnose na energetsku tranziciju u gradovima i na otocima. Osim korištenja alternativnih oblika energije, bit će riječi i o drugim segmentima usko vezanim za ovu temu, kao što je promet te zbrinjavanje otpada.

Naglasak na ovoj konferenciji bit će na ostvarivim projektima koji su u nekim hrvatskim gradovima i otocima već postali dio uobičajne prakse.

Zainteresirani sudionici se mole da potvrdite svoj dolazak na konferenciju do petka, 19.7.2019. na e-mail: blanka.smoljan@fes.hr.

Za eventualna pitanja, obratite se organizatoru Zakladi Friedrich Ebert na prethodno navedeni kontakt.

Program konferencije

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?