20. Travanj 2021.

Konferencija o dobroj ekonomiji – dobre priče iz naših gradova

Konferencija o dobroj ekonomiji održat će se, u organizaciji Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG), u utorak, 20. travnja 2021. godine, od 9:30 do 17:00 h u Wespa Spaces u Zagrebu (Zavrtnica 17) s ograničenim brojem sudionika sukladno epidemiološkim mjerama, a događanje će biti moguće pratiti uživo i putem interneta na ZMAG-ovim Facebook i YouTube kanalima. Ovogodišnja Konferencija o dobroj ekonomiji održava se u sklopu ZMAG-ovog projekta Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju koji promovira i zagovara društvenu i solidarnu ekonomiju u Hrvatskoj te, kroz multisektorsku suradnju, potiče participativni pristup u kreiranju javnih politika za poboljšanje kvalitete života i upravljanje održivim ekonomskim i društvenim razvojem u lokalnoj zajednici.

Konferencija o dobroj ekonomiji svake godine okuplja aktiviste i pojedince koji stvaraju i žive različite oblike alternativne ekonomije, grade modele dobre ekonomije i svojim radom podržavaju i ojačavaju lokalne zajednice i društva te upravljaju poduzetničkim i ekonomskim procesima na održiv i solidaran, etičan i društveno koristan način. U fokusu svakog izdanja su stvarne inspirativne priče i postojeći modeli dobre prakse iz Hrvatske i svijeta, a tema ovogodišnje konferencije bit će razvoj gradova i općina Republike Hrvatske prema principima društvene i solidarne ekonomije.

Više detalja na službenim stranicama konferencije, a obrascu za prijavu pristupite putem poveznice – https://docs.google.com/forms/d/108Y6xD8VgrS_Sn4GF_a62ORfeqxU_9x2CNBzpOBElxs/edit?usp=sharing

Program konferencije.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?