Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

05. Travanj 2024.

Konferencija o održivoj urbanoj mobilnosti “SUMP za male i srednje velike gradove”

Grad Velika Gorica i ODRAZ, tajništvo mreže CIVINET Slo-Hr-JIE, pozivaju predstavnike gradova da sudjeluju na konferenciji “SUMP za male i srednje velike gradove” koja će se održati 5. travnja 2024. u postoru poduzetničkog centra StartupVG u Velikoj Gorici.

Ovaj događaj pruža izvanrednu priliku za razmjenu ideja, iskustava i primjera najbolje prakse među gradovima iz Slovenije, Hrvatske i Jugoistočne Europe. Cilj je istaknuti izazove i mogućnosti u domeni održive mobilnosti i prometnog-prostornog planiranja u urbanim sredinama. Sudjelovanje će omogućiti aktivnu raspravu o pitanjima koja su od ključne važnosti za budućnost naših gradova.

Događanje započinje u 10 sati godišnjom skupštinom mreže CIVINET, tijekom koje će biti prezentirani rezultati i planovi Mreže za proteklu i tekuću godinu, uključujući Smjernice za djelovanje Mreže u 2024. godini, ističući ključne teme za buduće aktivnosti.

Nakon Skupštine, od 11 sati, održat će se konferencija usredotočena na planove održive urbane mobilnosti (SUMP) u malim i srednje velikim gradovima u Sloveniji, Hrvatskoj i regiji. Ovi planovi obuhvaćaju strategije za promicanje ekološki prihvatljivih, učinkovitih i pristupačnih prijevoznih rješenja u urbanim područjima. To odražava osnovnu potrebu prilagodbe gradova radi poticanja održive mobilnosti i unaprjeđenja kvalitete života građana.

Na konferenciji će biti predstavljeni primjeri dobre prakse na području održive urbane mobilnosti Grada Velike Gorice, uključujući primjer mobilnosti kao usluge (MaaS) – Arriva. Također će biti predstavljene specifičnosti izrade SUMP-a za mali grad, što će biti ilustrirano primjerom Ljutomera iz Slovenije. Uz to, bit će prezentiran ODRAZ-ov priručnik “Nacionalna podrška izradi planova održive urbane mobilnosti”.

Na konferenciji će također biti prikazani primjeri implementacije SUMP-a u gradovima na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije, uključujući prezentaciju projekta projekta PUMA (Plans for Urban Mobility Actions) koji ima za cilj razviti i analizirati urbane planove mobilnosti, s fokusom na smanjenje emisija stakleničkih plinova za 55 % do 2030.

Nakon konferencije slijedi terenski posjet, prilika za sudionike da istraže primjere dobre prakse održive mobilnosti u Velikoj Gorici. Planirani završetak konferencije je u 16 sati.

Ovo događanje okuplja članove mreže CIVINET, stručnjake, praktičare i donositelje odluka iz različitih područja povezanih s urbanim planiranjem, prometom i održivim razvojem. Kroz prezentacije i rasprave, sudionici će dijeliti znanje, inspirirati se i razvijati nove ideje za unaprjeđenje održive mobilnosti u svojim gradovima.

PRIJAVA

Molimo vas da svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do ponedjeljka, 25. ožujka, putem online obrasca koji možete pronaći na sljedećoj poveznici: Prijavni obrazac.

Detaljan program možete pronaći OVDJE.

Ako želite postati dio mreže CIVINET, slobodno se javite na adresu civinet@odraz.hr. Članstvo je potpuno besplatno, a više detalja o aktivnostima Mreže možete pronaći na sljedećoj poveznici:civinet-slohr.eu

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija