31. - 01. Lipanj 2023.

Konferencija: Od učionice do zajednice: učinkovite strategije za kvalitetan građanski odgoj i obrazovanje

Hrvatsko debatno društvo i GOOD inicijativa organiziraju konferenciju „Od učionice do zajednice: učinkovite strategije za kvalitetan građanski odgoj i obrazovanje“. Konferencija je ujedno završna konferencija projekta „Demokratsko procijepljenje“ na kojem je jedan od partnera i Udruga gradova te godišnja konferencija GOOD inicijative. Dvodnevna konferencija održat će se u Zagrebu, od 31.5. do 1.6.2023. u Hotelu Academia (Ulica Ivana Tkalčića 88).

Glavni cilj konferencije: predstavljanje rezultata projekta Demokratsko procijepljenje, predstavljanje aktualnih istraživanja u području građanskog odgoja i obrazovanja, te predstavljanje različitih inicijativa u području građanskog odgoja i obrazovanja.
Konferencija je namijenjena osobama koje se bave građanskim odgojem i obrazovanjem: predstavnicama i predstavnicima odgojno-obrazovnih ustanova, organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave i drugim dionicima.

Očekuje vas bogat program konferencije koji obuhvaća:

• Predstavljanje debatnog modela građanskog odgoja i obrazovanja te rezultata projekta “Demokratsko procijepljenje”
  • Predstavljanje primjera dobrih praksi u sklopu projekta (škole i jedinice lokalne samouprave)
  • Okrugli stolovi na teme bliske građanskom odgoju i obrazovanju
  • Predstavljanje recentnih istraživanja u području građanskog odgoja i obrazovanja
  • Predstavljanje primjera dobrih praksi provedbe građanskog odgoja i obrazovanja na lokalnoj razini
  • Razmjena dobrih praksi provedbe aktivnosti u sklopu građanskog odgoja i obrazovanja (prostor za vaš sadržaj)
  • Predstavljanje Sustava osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „Skockano“ i preporuka za suradnju udruga sa školama i JLRS-ovima.

Detaljan program događaja s panelistima bit će objavljen naknadno. Predviđeno trajanje programa:

• Prvi dan, 31.5.2023. (srijeda): 10:00 – 17:00 (jutarnji blok 10:00 – 13:00, popodnevni blok 15:00 – 17:00)
  • Drugi dan, 1.6.2023. (četvrtak): 10.00 – 17:00 (jutarnji blok 10:00 – 13:00, popodnevni blok 15:00 – 17:00)

Prijave primjera dobrih praksi u području građanskog odgoja i obrazovanja (projekt, aktivnost, inicijativu, provedeno istraživanje) koji biste voljeli predstaviti na konferenciji, možete prijaviti do 15.5.2023. tako što ćete u prijavnici označiti “Želim predstaviti primjer dobre prakse”.

Prijave na samu konferenciju otvorene su do 20.5.2023. (ili do ispunjenja kapaciteta dvorane – 90). Prijavnica za sudjelovanje se nalazi ovdje: link za prijavu

Dodatne informacije:
– konferencija okuplja zainteresirane sudionike iz Republike Hrvatske
– pokriveni su troškovi smještaja (polupansion) i prijevoza za 50 sudionika
– osvježenja i ručkovi osigurani za sve sudionike.

Sve detalje, kao i program konferencije koji će uskoro biti objavljen možete pronaći na webu Hrvatskog debatnog društva (www.hdd.hr) i službenom FB eventu događaja. Za dodatne informacije u vezi događanja obratite se organizatorima na e-mail adresu: branimira@hdd.hr

***

Projekt Demokratsko procijepljenje sufinanciran je u sklopu financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Više o projektu na: https://hdd.hr/demokratsko-procijepljenje/

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?