Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

31. - 01. Lipanj 2023.

Konferencija: Od učionice do zajednice: učinkovite strategije za kvalitetan građanski odgoj i obrazovanje

Hrvatsko debatno društvo i GOOD inicijativa organiziraju konferenciju „Od učionice do zajednice: učinkovite strategije za kvalitetan građanski odgoj i obrazovanje“. Konferencija je ujedno završna konferencija projekta „Demokratsko procijepljenje“ na kojem je jedan od partnera i Udruga gradova te godišnja konferencija GOOD inicijative. Dvodnevna konferencija održat će se u Zagrebu, od 31.5. do 1.6.2023. u Hotelu Academia (Ulica Ivana Tkalčića 88).

Glavni cilj konferencije: predstavljanje rezultata projekta Demokratsko procijepljenje, predstavljanje aktualnih istraživanja u području građanskog odgoja i obrazovanja, te predstavljanje različitih inicijativa u području građanskog odgoja i obrazovanja.
Konferencija je namijenjena osobama koje se bave građanskim odgojem i obrazovanjem: predstavnicama i predstavnicima odgojno-obrazovnih ustanova, organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave i drugim dionicima.

Očekuje vas bogat program konferencije koji obuhvaća:

  • Predstavljanje debatnog modela građanskog odgoja i obrazovanja te rezultata projekta “Demokratsko procijepljenje”
  • Predstavljanje primjera dobrih praksi u sklopu projekta (škole i jedinice lokalne samouprave)
  • Okrugli stolovi na teme bliske građanskom odgoju i obrazovanju
  • Predstavljanje recentnih istraživanja u području građanskog odgoja i obrazovanja
  • Predstavljanje primjera dobrih praksi provedbe građanskog odgoja i obrazovanja na lokalnoj razini
  • Razmjena dobrih praksi provedbe aktivnosti u sklopu građanskog odgoja i obrazovanja (prostor za vaš sadržaj)
  • Predstavljanje Sustava osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „Skockano“ i preporuka za suradnju udruga sa školama i JLRS-ovima.

Detaljan program događaja s panelistima bit će objavljen naknadno. Predviđeno trajanje programa:

  • Prvi dan, 31.5.2023. (srijeda): 10:00 – 17:00 (jutarnji blok 10:00 – 13:00, popodnevni blok 15:00 – 17:00)
  • Drugi dan, 1.6.2023. (četvrtak): 10.00 – 17:00 (jutarnji blok 10:00 – 13:00, popodnevni blok 15:00 – 17:00)

Prijave primjera dobrih praksi u području građanskog odgoja i obrazovanja (projekt, aktivnost, inicijativu, provedeno istraživanje) koji biste voljeli predstaviti na konferenciji, možete prijaviti do 15.5.2023. tako što ćete u prijavnici označiti “Želim predstaviti primjer dobre prakse”.

Prijave na samu konferenciju otvorene su do 20.5.2023. (ili do ispunjenja kapaciteta dvorane – 90). Prijavnica za sudjelovanje se nalazi ovdje: link za prijavu

Dodatne informacije:
– konferencija okuplja zainteresirane sudionike iz Republike Hrvatske
– pokriveni su troškovi smještaja (polupansion) i prijevoza za 50 sudionika
– osvježenja i ručkovi osigurani za sve sudionike.

Sve detalje, kao i program konferencije koji će uskoro biti objavljen možete pronaći na webu Hrvatskog debatnog društva (www.hdd.hr) i službenom FB eventu događaja. Za dodatne informacije u vezi događanja obratite se organizatorima na e-mail adresu: branimira@hdd.hr

***

Projekt Demokratsko procijepljenje sufinanciran je u sklopu financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Više o projektu na: https://hdd.hr/demokratsko-procijepljenje/

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija