Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. - 17. Rujan 2022.

Konferencija „Okolišne procjene i Europski zeleni plan ’22“

Konferencija „Okolišne procjene i Europski zeleni plan ’22“ održava se od 14. do 17. rujna 2022. godine u Olympia Sky hotelu u Vodicama, u organizaciji Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) te pod pokroviteljstvom Ministarstva
gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske.

Organizator konferencije je HUSZPO; nevladina organizacija osnovana 2004. godine od strane renomiranih pravnih i fizičkih osoba koje se profesionalno bave zaštitom prirode i okoliša u Hrvatskoj. Udruga trenutno okuplja oko 40 društava i individualnih članova s ciljem unapređivanja stručnih znanja i profesionalnog djelovanja u stručnim poslovima zaštite prirode i okoliša, usuglašavanja i zagovaranja strukovnih interesa, promicanja strukovne etike te suradnje sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama i udrugama.

HUSZPO je do sada organizirao četiri Regionalne konferencije o procjeni utjecaja na okoliš 2013., 2015., 2017. i 2019. koje su bile iznimno uspješne, okupljajući svaki puta više od 300 sudionika iz Hrvatske i regije, ali i šire. Na svakoj konferenciji predstavljeno je više od 100 stručnih radova i održano nekoliko okruglih stolova te je potaknuto umrežavanje sudionika te informiranje javnosti
zainteresirane za zaštitu prirode i okoliša. Utjecaj i odjek konferencija ukazuju da su teme o kojima se raspravljalo vrlo aktualne i značajne, ali i obvezuju HUSZPO da nastavi s održavanjem ovog skupa te da ga održi na dosadašnjoj visokoj razini.

Peta konferencija o ovoj tematici organizira se i kao europska konferencija, s ciljem poticanja većeg sudjelovanja sudionika iz Europe, kao i stavljanja okolišnih procjena u kontekst Europskog zelenog plana, smatrajući ih nužnim alatima za smanjenje ranjivosti i povećanje otpornosti ekosustava na klimatske promjene te održanje ekološke mreže Natura 2000.

Stoga je peti put zaredom cilj konferencije na jednom mjestu okupiti profesionalce, znanstvenike, predstavnike javnih tijela, predstavnike lokalne i regionalne uprave, nevladinih udruga, stručnjaka za odnose s javnošću, predstavnike medija te investitore iz Hrvatske, regije i Europe, koji su dionici različitih postupaka u području zaštite prirode i okoliša te im omogućiti da kroz konstruktivan i demokratski dijalog međusobno podijele svoja znanja, iskustvo i stavove.

S obzirom na interdisciplinarnost, odnosno širinu teme, tematski okvir konferencije čine:
• Procjena utjecaja na okoliš (PUO)
• Strateška procjena utjecaja na okoliš (SPUO)
• Ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu
• Klimatsko potvrđivanje infrastrukture 2021.-2027.
• Održivi i uključivi razvoj

Provođenje postupaka iz područja zaštite okoliša i prirode preduvjet je za povlačenje sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova, bilo da se radi o strateškim procjenama utjecaja na okoliš operativnih programa, bilo da se radi o procjeni utjecaja na okoliš pojedinih zahvata odnosno investicija. Tematski okrugli stolovi i stručne prezentacije koje će se održati na konferenciji „Okolišne procjene i Europski zeleni plan ’22„ mogu samo doprinijeti kvaliteti postupaka, njihovom razumijevanju, pa i njihovom ubrzanju, odnosno u konačnici učinkovitijem iskorištavanju investicijskih sredstava.

Poziv na dostavu sažetaka
Obavijest_Second announcement_konf_hr_engl_11.1.2022

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska