30. Rujan 2020.

Konferencija „ Otpad 2020“ – Kako do pomaka u gospodarenju otpadom?

I ove godine, točnije 30. rujna, u zagrebačkom hotelu Westin održat će se konferencija „OTPAD 2020.“ Riječ je o središnjem skupu na temu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, a glavni cilj je pokrenuti sveobuhvatnu raspravu o aktualnim sektorskim temama te pronaći rješenja za mnogobrojne izazove, ali i istaknuti primjere dobre prakse, kao i najnovije tehnologije.

Jasno je kako smo i dalje vrlo udaljeni od dostizanja europskih ciljeva u odvajanju, recikliranju i smanjenju količine nastalog otpada te da je upravo otpad jedan od gorućih problema koji muče JLS i komunalne tvrtke. Ipak, gospodarenje otpadom je problem kojeg je nemoguće riješiti samostalnom akcijom, već se u njegovo rješavanje trebaju uključiti apsolutno svi – vladajući i državne institucije koji trebaju dati učinkovite smjernice i okvir, lokalna i regionalna razina koja će ih učinkovito provoditi, ali i građani čija odgovornost ima najveći utjecaj na pozitivne promjene.

Upravo zato, ova će konferencija dati odgovore na brojna otvorena pitanja, a očekuje se kako će okupiti dionike cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom – od komunalnih društava, donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini do sveučilišnih stručnjaka, proizvođača i dobavljača opreme i tehnologija te pružatelja konzultantskih usluga.

TEMATSKI NAGLASCI:
• Dostizanje EU ciljeva u razvrstavanju otpada
• Nove tehnologije i inovacije
• Presjek zakonodavstva i novi natječaji
• „ZERO WASTE“ model u RH
• Tržište sekundarnih sirovina
• Međimurje kao pozitivan primjer
• Energetska oporaba otpada i stajališta različitih lobija
• Otpad u medijskom prostoru

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu te ju poslati na: info@komunal.hr

Otpad-2020 prijavnica

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?