Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. Rujan 2020.

Konferencija „ Otpad 2020“ – Kako do pomaka u gospodarenju otpadom?

I ove godine, točnije 30. rujna, u zagrebačkom hotelu Westin održat će se konferencija „OTPAD 2020.“ Riječ je o središnjem skupu na temu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, a glavni cilj je pokrenuti sveobuhvatnu raspravu o aktualnim sektorskim temama te pronaći rješenja za mnogobrojne izazove, ali i istaknuti primjere dobre prakse, kao i najnovije tehnologije.

Jasno je kako smo i dalje vrlo udaljeni od dostizanja europskih ciljeva u odvajanju, recikliranju i smanjenju količine nastalog otpada te da je upravo otpad jedan od gorućih problema koji muče JLS i komunalne tvrtke. Ipak, gospodarenje otpadom je problem kojeg je nemoguće riješiti samostalnom akcijom, već se u njegovo rješavanje trebaju uključiti apsolutno svi – vladajući i državne institucije koji trebaju dati učinkovite smjernice i okvir, lokalna i regionalna razina koja će ih učinkovito provoditi, ali i građani čija odgovornost ima najveći utjecaj na pozitivne promjene.

Upravo zato, ova će konferencija dati odgovore na brojna otvorena pitanja, a očekuje se kako će okupiti dionike cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom – od komunalnih društava, donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini do sveučilišnih stručnjaka, proizvođača i dobavljača opreme i tehnologija te pružatelja konzultantskih usluga.

TEMATSKI NAGLASCI:
• Dostizanje EU ciljeva u razvrstavanju otpada
• Nove tehnologije i inovacije
• Presjek zakonodavstva i novi natječaji
• „ZERO WASTE“ model u RH
• Tržište sekundarnih sirovina
• Međimurje kao pozitivan primjer
• Energetska oporaba otpada i stajališta različitih lobija
• Otpad u medijskom prostoru

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu te ju poslati na: info@komunal.hr

Otpad-2020 prijavnica

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija