Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

05. Srpanj 2022.

Konferencija VODE 2022

Časopis Komunal – Centar za razvoj i ulaganja d.o.o. organizatori su Konferencije VODE 2022, koja će 05. srpnja u Zagrebu (hotel Westin) po sedmi put okupiti sektor vodno-komunalnog gospodarstva s ciljem rasprave o aktualnim događajima i trendovima u gospodarenju vodama, artikuliranja zajedničkih stavova te iznošenja zaključaka i preporuka za daljnji razvoj sektora. Protekla izdanja okupljala su više od 150 zainteresiranih strana iz sektora vodoopskrbe i odvodnje, lokalne samouprave te resorna ministarstva, poznate stručnjake, dobavljače tehnologija i mnoge druge, a veliki odaziv očekuje se i ove godine.

Što nas očekuje na konferenciji 05.07.?
• Aktualni tržišni i ekonomski izazovi
Zadnjih nekoliko godina svjedočimo snažnom valu investicija u sektoru vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, koji označava prekretnicu u unaprjeđenju sektora vodnog gospodarstva i dostizanju najviših europskih standarda, no među sektorskim dionicima sve se češće spominju inflacija i rast cijena, koje bi mogle ostaviti negativne posljedice na cijeli vodno-komunalni sektor i usporiti dosadašnje napore u osiguravanju kvalitetne i moderne infrastrukture.
Ključna pitanja: Kako se nositi sa sve većim tržišnim izazovima? Hoće li kriza zaustaviti investicije? Očekuje li se rast cijena vode?
• Korištenje 5,25 milijardi kuna iz NPOO-a
Za provedbu Programa vodnoga gospodarstva u okviru Nacionalnog Plana oporavka i otpornosti dostupno je 5,25 milijardi kuna bespovratnih sredstava od čega je 4,061 milijardi kuna namijenjeno za ulaganja u vodnokomunalni sektor te 1,19 milijardi kuna za ulaganja u smanjenje rizika od katastrofa u sektoru upravljanja vodama.
Ključna pitanja: Koji će se projekti financirati i tko može koristiti sredstva? Koji su aktualni i nadolazeći natječaji?
• Nedostatak stručnih kadrova i obrazovanje
Kvalitetni radnici ključ su dobrih poslovnih rezultata. Nedostatak obrazovanih i stručnih kadrova problem je s kojim se vodno-komunalni sektor bori već godinama, a tu je i potreba za konstantno ulaganje u sustavno jačanje znanja postojećih kadrova kako bi se mogao pratiti korak s ubrzanim tržišnim razvojem i rastućim potrebama korisnika.
Ključna pitanja: Kako osigurati stručne i kompetentne kadrove? Nudi li sektor konkurentne plaće?
• Tehnološka rješenja, digitalizacija i inovacije
Konferencija će, kao i prijašnjih godina, poslužiti kao platforma za predstavljanje inovacija i tehnoloških rješenja koja mogu pomoći u daljnjem razvoju i poboljšanju usluga vodno-komunalnih tvrtki, s posebnim naglaskom na digitalizaciju.
Ključna pitanja: Koji su aktualni tehnološki noviteti? Je li sektor dovoljno digitaliziran? Mogu li sektorske tvrtke pratiti tržišne zahtjeve u unaprjeđenju svojih usluga i primjeni novih tehnologija?

Vode2022_prijavnica

Ispunjenu prijavnicu pošaljite na e-mail: info@komunal.hr, nakon čega ćete zaprimiti daljnje upute. Ukoliko iz jedne tvrtke ili JLS dolazi više osoba, odobrava se popust na sudjelovanje. Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite putem info@komunal.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija