21. Svibanj 2021.

Konferencija „Zelena mobilnost i energetska tranzicija“ – hibridno događanje

Časopis Komunal organizira konferenciju „Zelena mobilnost i energetska tranzicija“ koja će se održati hibridno (25 sudionika u dvorani – predavači i gosti, a ostali sudionici online) 21. svibnja 2021. u zagrebačkom hotelu Westin s početkom u 10.00 sati.

Cilj konferencije je potaknuti raspravu o pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike za poboljšanje transportnih tehnologija. Skup želi doprinijeti ubrzavanju jednog od najvažnijih ciljeva Europske unije u narednim godinama – uspostavu zelenog i održivog prometa. Jasno je kako je promet trenutačno jedan od najvećih zagađivača, ali i kako se tranzicija na zelene alternative poput električnih vozila i vozila na vodik ne može dogoditi „preko noći“. Ipak, kvalitetnim hodogramom i inicijativom svih ključnih dionika taj se proces može značajno ubrzati.

Zato će tematski naglasci konferencije obuhvatiti teme kao što su ulaganja u zelene oblike transporta, poticaji i podrška Europske unije, prilagodba popratne infrastrukture, održivi integrirani urbani prijevoz, modernizacija javnog prijevoza i razvoj željezničke infrastrukture, a bit će riječi i o inovacijama, primjeni AI i pametnim rješenjima.

Konferencija će na jednome mjestu okupiti predstavnike dionika: državnih institucija, udruga i organizacija, akademske zajednice, gradova i općina, ali i financijske institucije i sektorske tvrtke čija je djelatnost vezana uz navedene teme te sve ostale zainteresirane za ovu tematiku.

Zelena mobilnost i energetska tranzicija 2021 program

Zelena mobilnost i energetska tranzicija 2021-1

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?