29. Svibanj 2020.

LC WEBinar – Procjena vrijednosti nekretnina i naknada za izvlaštenja 2020.

LC WEBinar – Procjena vrijednosti nekretnina i naknada za izvlaštenja 2020. održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u organizaciji tvrtke Libusoft Cicom, Hrvatske zajednice županija i Udruge gradova, u petak, 29. svibnja 2020. putem WEBinara (Zoom aplikacija) od 10:00 do 13.30 sati (registracija od 9:45- 10:00 sati).

Osim primjene Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina (NN 78/15) i pripadajućih Pravilnika bit će obrađene i druge relevantne teme.
U praksi se pokazalo kako postoji cijeli niz izazova koji se javljaju u provedbi Zakona o izvlaštenju, a posebno u segmentu određivanja visine naknade pa će na seminaru biti predstavljene odredbe i novine iz Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade (NN 74/14, 69/17, 98/19).

Webinar je namijenjen:
• Povjerenstvima i stručnim službama za procjenu vrijednosti nekretnina županija i velikih gradova
• Zaposlenicima bivših Ureda državne uprave u županijama nadležnim za postupke izvlaštenja (službe za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove), koji su sada u županijama
• Ostalim zainteresiranim sudionicima koji se bave procjenama vrijednosti nekretnina i naknadama za izvlaštenja (procjenitelji, vještaci, odvjetnici, agenti u prometu nekretnina i dr.)

Glavne teme koje će se obrađivati:
• Temelji za procjenu vrijednosti nekretnina
• Procjena naknade za izvlaštene nekretnine
• Uloga procjeniteljskih povjerenstava i stručnih službi kod pregleda procjembenih elaborata
• Novosti iz zakona o izvlaštenju i određivanju naknade
• Postupanje drugostupanjskih tijela u predmetima izvlaštenja nekretnina
• Primjena odredbi zakona o općem upravnom postupku u postupcima izvlaštenja
• Unapređenje informacijskog sustava eNekretnine
• Važnost cjenovnih blokova za sustav procjene vrijednosti nekretnina
• Induktivne i deduktivne metode za utvrđivanje plana približnih vrijednosti zemljišta
• Upravni nadzor nad provedbom zakona o procjeni vrijednosti nekretnina
• Procjene za potrebe JLP(R)S – analiza slučajeva

Predavači na webinaru istaknuti su stručnjaci u predmetnom području:
• mr.sc. Željko Uhlir, dipl.ing., državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja
• Zdenko Pajić, mag.iur., načelnik Sektora za imovinske propise, upravni nadzor i propise upravnog prava u Ministarstvu pravosuđa
• Branimir Majčica, mag.zemljišnog menadžmenta, Grad Zagreb, Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, Viši stručni savjetnik pročelnika – geodet
• Terezija Marić, dipl.iur., načelnica Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja Ministarstva uprave RH
• prof. Lana Marinković, APIS IT
• drugi predavači iz prakse
Program rada pogledajte OVDJE.
Na prethodno održanim seminarima, na kojima smo educirali preko 700 sudionika, pokazalo se da je konstruktivna diskusija koja se razvije na osnovu pitanja sudionika najaktivniji dio seminara. Stoga vas ovim putem pozivamo da svoja pitanja na navedene teme dostavite na e-mail prodaja@spi.hr kako bi naši stručni predavači mogli pripremiti potpune i kvalitetne odgovore.

UPUTE ZA PRIJAVU I PRISTUPANJE WEBINARU
• Potrebno je ispuniti online prijavnicu (navesti točne i potpune podatke). Sustav će automatski potvrditi zaprimanje. Prijavnicu možete pronaći OVDJE (na dnu stranice).
• Uplatiti kotizaciju (Bez uplate kotizacije nije moguć pristup webinaru. LC korisnici kotizaciju mogu uplatiti i nakon održanog webinara)
• Dostaviti potvrdu o uplaćenoj kotizaciji LC-u (mail: info@spi.hr)
Dan prije webinara (najkasnije na dan održavanja do 2 sata prije početka), dobit ćete mail s poveznicom putem koje možete pristupiti webinaru.

KOTIZACIJA
Kotizacija za webinar po sudioniku iznosi:
500,00 (400,00 kn + PDV) po osobi za korisnike LIBUSOFT CICOM-a
625,00 (500,00kn +PDV ) po osobi
Prijavite se najkasnije do 28.05.2020. u 14:00 sati putem priložene ONLINE PRIJAVNICE (na dnu stranice)
Kotizaciju za sudjelovanje molimo uplatite zaključno s 28.05. 2020. godine na račun tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. IBAN HR4123600001101337826, a potvrdu o uplati molimo pošaljite na e-mail prodaja@spi.hr.
Pod model plaćanja navesti 00 41223-OIB korisnika, a u opis točan naziv i datum webinara.
Postojeći LC korisnici kotizaciju mogu uplatiti i nakon održanog webinara po ispostavljenom računu.
Ukoliko je potrebno na računu navesti broj narudžbenice, molimo da nam isti dostavite najkasnije na dan održavanja edukacije na e-mail fakturiranje@spi.hr.
U cijenu webinara uključeni su prezentacija u pdf formatu i video zapis webinara.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.

Upute-za-ulazak-i-sudjelovanje-na-LC-WEBinar

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?