Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

18. - 19. Listopad 2021.

LOKALNI PRORAČUNI I KOMUNALNE INVESTICIJE: Priprema proračuna za postkrizno i postpandemijsko razdoblje!

Časopis Komunal 18. i 19. listopada u Opatiji (Hotel 4 opatijska cvijeta) organizira konferenciju „LOKALNI PRORAČUNI I KOMUNALNE INVESTICIJE – Proračuni za 2022.“

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, a poslužit će kao platforma za sveobuhvatnu raspravu predstavnika JLS, županija i komunalnih poduzeća o pripremama za izradu proračuna za naredno razdoblje te potrebi postizanja visoke razine transparentnosti, kao i o preduvjetima za provedbu i korištenje sredstava iz NPOO-a.

Izazovno razdoblje za javne financije kroz proteklih 18 mjeseci obilježio je pad pojedinih gospodarskih aktivnosti, kao i visoka izdvajanja za javno zdravstvo, dok se cjelokupna Covid kriza snažno odrazila i na poslovanje mnogih javnih subjekata i korisnika proračunskih sredstava. Stručnjaci iz istraživačkog, konzultantskog i akademskog miljea u javnim istupima zagovaraju potrebu nastavka reformi teritorijalnog i fiskalnog ustroja države, a što se svakako u skoroj budućnosti može odraziti i na razinu financiranja, poput ulaganja i održavanja komunalne infrastrukture, kao i na provedbu procesa najavljenog okrupnjavanja lokalne samouprave.

Konferencija će okupiti ključne dionike na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini koji su zaduženi za javne financije, kao i sveučilišne stručnjake te predstavnike komunalnog sustava i druge korisnike proračunskih sredstava. Očekuju se dinamična interakcija i rasprave predstavnika JLS te tvrtki iz komunalnog gospodarstva, predstavnika znanstveno-istraživačke zajednice, ali i zastupnika u Hrvatskom saboru, kao i u Europskom parlamentu.

Lokalni proračuni i komunalne investicije_FLYER


Lokalni proračuni i komunalne investicije_prijavnica

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija