18. - 19. Listopad 2021.

LOKALNI PRORAČUNI I KOMUNALNE INVESTICIJE: Priprema proračuna za postkrizno i postpandemijsko razdoblje!

Časopis Komunal 18. i 19. listopada u Opatiji (Hotel 4 opatijska cvijeta) organizira konferenciju „LOKALNI PRORAČUNI I KOMUNALNE INVESTICIJE – Proračuni za 2022.“

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, a poslužit će kao platforma za sveobuhvatnu raspravu predstavnika JLS, županija i komunalnih poduzeća o pripremama za izradu proračuna za naredno razdoblje te potrebi postizanja visoke razine transparentnosti, kao i o preduvjetima za provedbu i korištenje sredstava iz NPOO-a.

Izazovno razdoblje za javne financije kroz proteklih 18 mjeseci obilježio je pad pojedinih gospodarskih aktivnosti, kao i visoka izdvajanja za javno zdravstvo, dok se cjelokupna Covid kriza snažno odrazila i na poslovanje mnogih javnih subjekata i korisnika proračunskih sredstava. Stručnjaci iz istraživačkog, konzultantskog i akademskog miljea u javnim istupima zagovaraju potrebu nastavka reformi teritorijalnog i fiskalnog ustroja države, a što se svakako u skoroj budućnosti može odraziti i na razinu financiranja, poput ulaganja i održavanja komunalne infrastrukture, kao i na provedbu procesa najavljenog okrupnjavanja lokalne samouprave.

Konferencija će okupiti ključne dionike na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini koji su zaduženi za javne financije, kao i sveučilišne stručnjake te predstavnike komunalnog sustava i druge korisnike proračunskih sredstava. Očekuju se dinamična interakcija i rasprave predstavnika JLS te tvrtki iz komunalnog gospodarstva, predstavnika znanstveno-istraživačke zajednice, ali i zastupnika u Hrvatskom saboru, kao i u Europskom parlamentu.

Lokalni proračuni i komunalne investicije_FLYER

Lokalni proračuni i komunalne investicije_prijavnica

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?