Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. Ožujak 2019.

Samoprocjena lokalnih financija (MFSA), sudjelovanje javnosti i proračunska transparentnost [Zagreb]

U srijedu 27.3.2019. godine u zagrebačkom hotelu Westin s početkom u 9.30 sati održava se konferencija “Primjena samoprocjene lokalnih financija, sudjelovanje javnosti u donošenju proračuna i proračunska transparetnost” u suorganizaciji Svjetske banke (UPP projekt) i Udruge gradova.

Konferencija se održava u sklopu Programa urbanog partnerstva (UPP) Svjetske banke u kojem hrvatski gradovi i Udruga gradova sudjeluju od 2011. godine.

Program urbanog partnerstva Svjetske banke i Austrije je regionalni program koji se provodi s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih vlasti na Zapadnom Balkanu. Lokalnim izabranim dužnosnicima, rukovodećim i ostalim službenicima Program pruža praktične alate za donošenje odluka te učinkovito upravljanje urbanim razvojem za uključiv i održiv razvoj. Hrvatski gradovi Crikvenica i Rijeka sudjelovali su u prvoj fazi Programa i bili su dio regionalnih susreta gradova na kojima su razmjenjivali znanja i iskustva te stjecali nova znanja o odgovornom upravljanju lokalnim financijama, održivom korištenju i planiranju urbanog prostora, društvenoj odgovornosti i uključivanju građana te urbanoj upravi i antikorupciji, a program se nastavlja širiti i na ostale gradove.

Cilj ove radionice  je nastaviti dijalog o provedbi mjera koje se tiču lokalnih financija, investicijskih prioriteta i odgovornosti lokalnih vlasti. Dodatno, radionicu vidimo kao priliku da predstavimo rezultate prethodne faze Programa i angažiramo zainteresirane jedinice za sudjelovanje u nastavku programa.

Poziv na događanje preuzmite ovdje: Poziv MFSA web ZAGREB MARCH 2019

Dnevni red radionice preuzmite ovdje: Agenda ZAGREB MARCH 2019  Moguće su manje dopune dnevnog reda, ovisno o potvrdama govornika.

Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prijavu sudjelovanja. Prijaviti se možete jednim klikom u nastavku.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija