20. Siječanj 2022.

Nove Posebne uzance o građenju – upute, pojašnjenja i otvorena pitanja

Seminar “Nove Posebne uzance o građenju – upute, pojašnjenja i otvorena pitanja”, održava se 20. 1. 2022. (četvrtak), s početkom u 10.00 sati putem platforme Livestorm. Predviđeno trajanje e-seminara je do 12.30 sati.

Predavač: odvjetnik Mićo Ljubenko

CILJ E-SEMINARA: Cilj edukacije je upoznati sudionike s novim Posebnim uzancama o građenju (Nar. nov., br. 137/21), koje se primjenjuju od 21. prosinca 2021. i primjenjive su na ugovore sklopljene nakon početka primjene novih Uzanci. Posebnim uzancama o građenju uređuju se odnosi između naručitelja i izvođača (ugovaratelji) koji su ugovorno povezani u poslovima građenja. Nove Uzance važan su dokument u kojem su u obzir uzete nove gospodarske prilike i postojeća poslovna praksa, što će biti od velikog značaja u postupku obnove od potresa, ali u svim drugim postupcima gradnje. Utvrđivanjem novih Posebnih uzanci o građenju otvara se pravni okvir za povećanje transparentnosti ugovaranja i provođenja ugovora o građenju, što će ubrzati procedure ulaganja i intenzivirati građevinarstvo te biti potpora pri traženju odgovora na nove poslovne izazove.

KOME JE E-SEMINAR NAMIJENJEN:
E-seminar je namijenjen odvjetnicima, sucima, korporativnim pravnicima, pravnim zastupnicima i osnivačima trgovačkih društava kao i pravnicima i zastupnicima pravnih osobama u vlasništvu Republike Hrvatske i/ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

PROGRAM:

Obrazloženje novih pojmova/definicija
Razlika u cijeni zbog povećanja cijene materijala
Rokovi za izvođenje radova
Uvođenje izvođača u posao
Ustupanje radova trećoj osobi
Ugovorna kazna i njezino plaćanje
Jamstvo za kvalitetu izvedenih radova
Stručni nadzor naručitelja
Odgovornost naručitelja za stabilnost i sigurnost objekta
Primopredaja izvedenih radova
Posljedice raskida ugovora

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 750,00 kn (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-200122–OIB PLATITELJA, najkasnije do 19.1.2022.

POGODNOST ZA PRETPLATNIKE:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2022., plaćaju kotizaciju u iznosu 637,50 kn (PDV uključen) po sudioniku, a pretplatnici pravnog portala (Informator Ultimate paket) plaćaju kotizaciju u iznosu 525,00 kn (PDV uključen).

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-mailom dostaviti pristupne podatke kao i link za sudjelovanje na e-seminaru.

Sudionici mogu postaviti pitanja tijekom održavanja e-seminara u chat prozor, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte urednistvo@informator.hr

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?