Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

20. Siječanj 2022.

Nove Posebne uzance o građenju – upute, pojašnjenja i otvorena pitanja

Seminar “Nove Posebne uzance o građenju – upute, pojašnjenja i otvorena pitanja”, održava se 20. 1. 2022. (četvrtak), s početkom u 10.00 sati putem platforme Livestorm. Predviđeno trajanje e-seminara je do 12.30 sati.

Predavač: odvjetnik Mićo Ljubenko

CILJ E-SEMINARA: Cilj edukacije je upoznati sudionike s novim Posebnim uzancama o građenju (Nar. nov., br. 137/21), koje se primjenjuju od 21. prosinca 2021. i primjenjive su na ugovore sklopljene nakon početka primjene novih Uzanci. Posebnim uzancama o građenju uređuju se odnosi između naručitelja i izvođača (ugovaratelji) koji su ugovorno povezani u poslovima građenja. Nove Uzance važan su dokument u kojem su u obzir uzete nove gospodarske prilike i postojeća poslovna praksa, što će biti od velikog značaja u postupku obnove od potresa, ali u svim drugim postupcima gradnje. Utvrđivanjem novih Posebnih uzanci o građenju otvara se pravni okvir za povećanje transparentnosti ugovaranja i provođenja ugovora o građenju, što će ubrzati procedure ulaganja i intenzivirati građevinarstvo te biti potpora pri traženju odgovora na nove poslovne izazove.

KOME JE E-SEMINAR NAMIJENJEN:
E-seminar je namijenjen odvjetnicima, sucima, korporativnim pravnicima, pravnim zastupnicima i osnivačima trgovačkih društava kao i pravnicima i zastupnicima pravnih osobama u vlasništvu Republike Hrvatske i/ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

PROGRAM:

Obrazloženje novih pojmova/definicija
Razlika u cijeni zbog povećanja cijene materijala
Rokovi za izvođenje radova
Uvođenje izvođača u posao
Ustupanje radova trećoj osobi
Ugovorna kazna i njezino plaćanje
Jamstvo za kvalitetu izvedenih radova
Stručni nadzor naručitelja
Odgovornost naručitelja za stabilnost i sigurnost objekta
Primopredaja izvedenih radova
Posljedice raskida ugovora

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 750,00 kn (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-200122–OIB PLATITELJA, najkasnije do 19.1.2022.

POGODNOST ZA PRETPLATNIKE:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2022., plaćaju kotizaciju u iznosu 637,50 kn (PDV uključen) po sudioniku, a pretplatnici pravnog portala (Informator Ultimate paket) plaćaju kotizaciju u iznosu 525,00 kn (PDV uključen).

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-mailom dostaviti pristupne podatke kao i link za sudjelovanje na e-seminaru.

Sudionici mogu postaviti pitanja tijekom održavanja e-seminara u chat prozor, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte urednistvo@informator.hr

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija