Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

06. - 07. Svibanj 2021.

Konferencija “Održivo gospodarenje otpadom kao dio Zelenog plana EU” – EKO ADRIA – UŽIVO!

Eko.-Adria je već treću godinu partner EU GREEN WEEK događanja. Ove godine konferencija će se održati u Baškoj Vodi u Grand Hotelu Slavia****, 6. i 7. svibnja 2021. godine.

Ovogodišnja tema GREEN WEEKA je NULTA STOPA ONEČIŠĆENJA, a kako je poznato da je otpad jedan od razloga velikog onečišćenja okoliša te kako loše upravljanje otpadom pridonosi klimatskim promjenama i onečišćenju zraka i time izravno utječe na ljude i okoliš, odabrali smo OTPAD kao temu.

Odlagališta koja se smatraju posljednjim izborom u hijerarhiji otpada ispuštaju metan, vrlo snažan staklenički plin povezan s klimatskim promjenama. Metan stvaraju mikroorganizmi prisutni u odlagalištima iz biorazgradivog otpada, kao što su hrana, papir i vrtni otpad. Ovisno o načinu na koji su izgrađena, odlagališta također mogu zagaditi tlo i vodu.

Nakon prikupljanja otpad se prevozi na daljnju obradu. U procesu prijevoza u atmosferu se oslobađaju ugljični dioksid, najčešći staklenički plin, i onečišćivači zraka, uključujući i čestice u zraku.

Akcijski plan EU za postizanje nulte stope onečišćenja ključna je akcija EUROPSKOG ZELENOG PLANA.
Novi financijski okvir EU koji će omogućiti financiranje ZELENIH projekata ostati će mrtvo slovo na papiru ne budemo li imali viziju i konkretne projekte koje želimo financirati. Otpad može postati resurs za pokretanje kružne ekonomije ali to se neće desiti bez regionalne suradnje komunalnih tvrtki u gospodarenju reciklabilnim otpadom i biorazgradivim otpadom.

Ovom konferencijom EKO ADRIA želi dati doprinos boljem upravljanju komunalnim i proizvodnim otpadom te ostvarenju ciljeva za smanjenje količina otpada koja se odlažu na odlagališta.

Konferencija će se održati prema epidemiološkim mjerama: obavezna dezinfekcija ruku i propisani razmak od 1,5 m između polaznika.

EU GREEN WEEK 2021- PROGRAM

Prijavnica EU GREEN WEEK_ 6. i 7. 5. 2021._ Baška Voda

Konferenciju kao partner podržava Udruga gradova.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija