14. - 15. Svibanj 2022.

Osnaživanje lokalnih zajednica 2022.

Udruga za ekonomiju zajedništva iz Križevaca i udruga Hrvatska permakultura iz Zagreba, četvrtu godinu zaredom pozivaju na godišnje okupljanje inicijativa, organizacija i pojedinki / pojedinaca koji su već uključeni u preobrazbu ekonomskog, ekološkog i/ili društvenog sustava u svojim lokalnim zajednicama. Cilj im je umrežavanje i kreiranje zajedničkih akcija za jači pozitivni utjecaj – za ljude, planet i našu budućnost.

Naslovna tema ovogodišnjeg okupljanja je “Zvono na uzbunu: klimatske promjene, građanske inicijative i vlasti”.

Program ukratko

Subota, 14. svibnja 2022.

9:00 – Peter Fabjan (Udruga za ekonomiju zajedništva) i Nenad Maljković (udruga Hrvatska permakultura): dobrodošlica i otvaranje skupa

9:15 – Zoran Skala, ambasador Europskog klimatskog pakta (Tranzicijska inicijativa TIKO: Kijac, Omišalj, Otok Krk i Tranzicijsko središte za Hrvatsku): “Crveni alarm za čovječanstvo – što smo o suradnji građanskih inicijativa i lokalnih vlasti naučili na Krku?”

11:00 – Prof. Sandra Kantar (Visoko gospodarsko učilište Križevci) i Peter Fabjan (Udruga za ekonomiju zajedništva): radionica Preusmjeri novac: održivo financiranje za osnaživanje lokalnih zajednica”

14:00  – Uključivanje u globalni događaj inicijative CARE“Buen Vivir – razgovor o ispravnom i dobrom življenju” s Tomasom Insua (online), suosnivačem i izvršnim direktorom pokreta Laudato Si’ (online) i Lucom Fiorani (uživo), znanstvenikom, članom pokreta Laudato Si i interdisciplinarne inicijative EcoOne

16:00 – Bogdan Šujica (OPG Šujica)Jasminka i Željko Iličić (OPG BIomara)Dijana Fabjan (Udruga za ekonomiju zajedništva): “Socijalna eko poljoprivreda za osnaživanje ruralnih zajednica: projekt MAREA

20:00 – Projekcija francuskog dokumentarnog filma “Jednom kad znaš”, Une fois que tu sais, scenarij i režija: Emmanuel Cappellin, Francuska, 2020. jezik: francuski, engleski, titlovi: hrvatski, trajanje 104 minute

Nedjelja, 15. svibnja 2022.

09:00 – Luca Fiorani (Sophia University Institute, član međunarodnog odbora EcoOne): radionica “Mir je zelen: iscijelimo Zemlju snovima o miru”

11:00 – Irena Borovina i Nenad Maljković (Tranzicijsko središte za Hrvatsku): “Vidljivost tranzicijskih inicijativa danas i u budućnosti”

14:00 – Razgovori i aktivnosti po malim grupama metodom “Open Space Technology”

18:00  – KONCERT – Darko Rundek: svirka uživo za sudionike uz poziv aktivnim građanima Križevaca

Subota i nedjelja, 14. i 15. svibnja 2022. od 9 do 20 sati, Centar Marijapoli Faro, Križevci
Prijava za sudjelovanje (smještaj i hrana osigurani): https://bit.ly/olz_2022

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?