11. Veljača 2021.

Poslovi i postupanje vodnih redara – aktualna pitanja, dvojbe i pojašnjenja – Novi informator

E-seminar “Poslovi i postupanje vodnih redara – aktualna, dvojbe i pojašnjenja” u organizaciji Novog informatora održava se 11. veljače 2021. (četvrtak), s početkom u 10 sati.

CILJ E-SEMINARA:
Zakon o vodnim uslugama (Nar. nov., br. 66/19) u sustav vodnog gospodarstva uveo je instituciju vodnih redara. Riječ je o novom načinu nadzora nad obavljanjem nekih poslova u području vodnog gospodarstva, koji će vršiti zaposlenici isporučitelja vodnih usluga. Ovaj će e-seminar pojasniti što su vodni redari, njihov radnopravni status, koji je doseg njihovih ovlasti te na koji se način na vodne redare primjenjuju propisi o komunalnim redarima. Usto, pojasnit će se postupanje vodnih redara u vezi s prekršajnom odgovornošću stranaka i primjena Zakona o općem upravnom postupku (Nar. nov., br. 47/09). Seminar je namijenjen već zaposlenim vodnim redarima, zaposlenicima odjela za ljudske resurse isporučitelja vodnih usluga koji će tek zaposliti vodne redare i lokalnim službenicima koji se bave komunalnim gospodarstvom.

PROGRAM:

1) Vesna Trbojević, dipl. ing. građ., Načelnica sektora djelatnosti javne vodoopskrbe i odvodnje, Uprava vodnog gospodarstva i zaštite mora, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

RADNOPRAVNI STATUS I OVLASTI VODNIH REDARA

Uvjeti zapošljavanja
Radnopravni status
Ovlasti iz Zakona o vodnim uslugama
OPĆI AKTI ISPORUČITELJA VODNIH USLUGA U VEZI S VODNIM REDARIMA

Što i kako treba urediti općim aktima
PRIMJENA PROPISA O KOMUNALNIM REDARIMA

Doseg primjene propisa o komunalnim redarima
Dopušteni načini postupanja

2) Mladen Ivanović, dipl. iur., urednik-savjetnik u Novom informatoru

PRIMJENA ZUP-A OD VODNIH REDARA

Primjena ZUP-a
Načela
Službena osoba i stranka
Utvrđivanje odlučnih činjenica
Dostava
Izvršenje
PREKRŠAJNO POSTUPANJE VODNIH REDARA

Prekršaji na koje paze vodni redari
Ovlasti u vezi s prekršajima
Predviđeno trajanje e-seminara: do 13,00.

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU

Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-poštom dostaviti poveznicu za sudjelovanje na e-seminaru.

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 500,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.

Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-110221–OIB PLATITELJA, najkasnije do 10. 2. 2021.

Isporučitelji vodnih usluga s područja Siska, Petrinje i Gline na e-seminaru sudjeluju besplatno!

POGODNOST ZA PRETPLATNIKE:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2021., plaćaju kotizaciju u iznosu 425,00 kn (PDV uključen) po sudioniku, a pretplatnici pravnog portala (Informator Ultimate paket) sudjeluju besplatno.

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?