Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. Veljača 2021.

Poslovi i postupanje vodnih redara – aktualna pitanja, dvojbe i pojašnjenja – Novi informator

E-seminar “Poslovi i postupanje vodnih redara – aktualna, dvojbe i pojašnjenja” u organizaciji Novog informatora održava se 11. veljače 2021. (četvrtak), s početkom u 10 sati.

CILJ E-SEMINARA:
Zakon o vodnim uslugama (Nar. nov., br. 66/19) u sustav vodnog gospodarstva uveo je instituciju vodnih redara. Riječ je o novom načinu nadzora nad obavljanjem nekih poslova u području vodnog gospodarstva, koji će vršiti zaposlenici isporučitelja vodnih usluga. Ovaj će e-seminar pojasniti što su vodni redari, njihov radnopravni status, koji je doseg njihovih ovlasti te na koji se način na vodne redare primjenjuju propisi o komunalnim redarima. Usto, pojasnit će se postupanje vodnih redara u vezi s prekršajnom odgovornošću stranaka i primjena Zakona o općem upravnom postupku (Nar. nov., br. 47/09). Seminar je namijenjen već zaposlenim vodnim redarima, zaposlenicima odjela za ljudske resurse isporučitelja vodnih usluga koji će tek zaposliti vodne redare i lokalnim službenicima koji se bave komunalnim gospodarstvom.

PROGRAM:

1) Vesna Trbojević, dipl. ing. građ., Načelnica sektora djelatnosti javne vodoopskrbe i odvodnje, Uprava vodnog gospodarstva i zaštite mora, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

RADNOPRAVNI STATUS I OVLASTI VODNIH REDARA

Uvjeti zapošljavanja
Radnopravni status
Ovlasti iz Zakona o vodnim uslugama
OPĆI AKTI ISPORUČITELJA VODNIH USLUGA U VEZI S VODNIM REDARIMA

Što i kako treba urediti općim aktima
PRIMJENA PROPISA O KOMUNALNIM REDARIMA

Doseg primjene propisa o komunalnim redarima
Dopušteni načini postupanja

2) Mladen Ivanović, dipl. iur., urednik-savjetnik u Novom informatoru

PRIMJENA ZUP-A OD VODNIH REDARA

Primjena ZUP-a
Načela
Službena osoba i stranka
Utvrđivanje odlučnih činjenica
Dostava
Izvršenje
PREKRŠAJNO POSTUPANJE VODNIH REDARA

Prekršaji na koje paze vodni redari
Ovlasti u vezi s prekršajima
Predviđeno trajanje e-seminara: do 13,00.

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU

Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-poštom dostaviti poveznicu za sudjelovanje na e-seminaru.

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 500,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.

Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-110221–OIB PLATITELJA, najkasnije do 10. 2. 2021.

Isporučitelji vodnih usluga s područja Siska, Petrinje i Gline na e-seminaru sudjeluju besplatno!

POGODNOST ZA PRETPLATNIKE:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2021., plaćaju kotizaciju u iznosu 425,00 kn (PDV uključen) po sudioniku, a pretplatnici pravnog portala (Informator Ultimate paket) sudjeluju besplatno.

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija