Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

25. Veljača 2021.

Praktični primjer reguliranja mikromobilnosti na lokalnoj razini

Pozivamo vas da nam se 25.2.2021. godine u 10 sati pridružite na on-line seminaru u trajanju 90 minuta o praktičnom reguliranju mikromobilnosti.

Link za pristup seminaru je: https://meet.google.com/gzq-zrwc-hwf

Grad Rijeka i Bolt pokrenuli su 15. siječnja polugodišnji pilot projekt iznajmljivanja električnih romobila. Nakon uvođenja javnog sustava e-bicikla, Grad Rijeka pokrenuo je pilot projekt kao sljedeći korak u razvoju alternativnih oblika održive mikromobilnosti u sklopu urbane mobilnosti. Cilj pilot projekta je pružiti građanima Rijeke ekološki prihvatljiv, fleksibilan i novi način prijevoza te na taj način poboljšati mobilnost grada.

S obzirom da je Grad Rijeka prvi grad koji je pokrenuo pilot projekt ove veličine i u ovom formatu, radionica je zamišljena da predstavnici Grada Rijeke prezentiraju na koji način su riješili komunalne, logističke i regulatorne izazove tijekom pripreme projekta te podijeliti iskustva i rješenja s drugim gradovima.

Radionica također služi da ostali gradovi iznesu svoje viđenje i prijedloge za uvođenje mikro-mobilnosti u sustav urbanog prijevoza. Grad Zadar prezentirat će kako koristi EU sredstva za unaprjeđenje mikro-mobilnosti, a Grad Zagreb kako je riješio lokalnu regulativu dok se očekuje nacionalni okvir.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija