25. Veljača 2021.

Praktični primjer reguliranja mikromobilnosti na lokalnoj razini

Pozivamo vas da nam se 25.2.2021. godine u 10 sati pridružite na on-line seminaru u trajanju 90 minuta o praktičnom reguliranju mikromobilnosti.

Link za pristup seminaru je: https://meet.google.com/gzq-zrwc-hwf

Grad Rijeka i Bolt pokrenuli su 15. siječnja polugodišnji pilot projekt iznajmljivanja električnih romobila. Nakon uvođenja javnog sustava e-bicikla, Grad Rijeka pokrenuo je pilot projekt kao sljedeći korak u razvoju alternativnih oblika održive mikromobilnosti u sklopu urbane mobilnosti. Cilj pilot projekta je pružiti građanima Rijeke ekološki prihvatljiv, fleksibilan i novi način prijevoza te na taj način poboljšati mobilnost grada.

S obzirom da je Grad Rijeka prvi grad koji je pokrenuo pilot projekt ove veličine i u ovom formatu, radionica je zamišljena da predstavnici Grada Rijeke prezentiraju na koji način su riješili komunalne, logističke i regulatorne izazove tijekom pripreme projekta te podijeliti iskustva i rješenja s drugim gradovima.

Radionica također služi da ostali gradovi iznesu svoje viđenje i prijedloge za uvođenje mikro-mobilnosti u sustav urbanog prijevoza. Grad Zadar prezentirat će kako koristi EU sredstva za unaprjeđenje mikro-mobilnosti, a Grad Zagreb kako je riješio lokalnu regulativu dok se očekuje nacionalni okvir.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?