08. Veljača 2022.

Seminar “Primjena Uredbe o uredskom poslovanju i novog Naputka o brojčanim oznakama i evidencijama” održava se 8.2. 2022. (utorak), s početkom u 10 sati, putem platforme Livestorm.

Predavačica: Tajana Zlabnik, odvjetnica u Zagrebu

CILJ E-SEMINARA: Cilj ove edukacije je upoznati sudionike s novim Naputkom o brojčanim oznakama pismena te sadržaju evidencija uredskog poslovanja (Nar. nov., br. 132/21), kojim se propisuje klasifikacijski okvir za određivanje klasifikacijskih oznaka, način dodjeljivanja oznaka i sadržaj evidencija uredskog poslovanja, a koji je stupio na snagu 12. prosinca 2021. Njegovim stupanjem na snagu prestao je važiti Pravilnik o jedinstvenim klasifikacijskim oznakama i brojčanim oznakama stvaralaca i primalaca akta (Nar. nov., br. 38/88), koji, jer je donesen daleke 1988., nije bio usklađen s novim ustrojem javnopravnih tijela u Republici Hrvatskoj. Bitno je naglasiti da je novim Naputkom propisano da su javnopravna tijela dužna uskladiti plan klasifikacijskih oznaka s njegovim odredbama do 1. siječnja 2022. te uspostaviti usklađene evidencije uredskog poslovanja do 1. siječnja 2023. Na e-seminaru razmatrat će se i nova Uredba o uredskom poslovanju, kako bi se cjelovito obradilo područje uredskog poslovanja.

1. NOVI NAPUTAK O BROJČANIM OZNAKAMA PISMENA TE SADRŽAJU EVIDENCIJA UREDSKOG POSLOVANJA (Nar. nov., br. 132/21)

najvažnije novine
rokovi za usklađenje s novim Naputkom
sustav klasifikacijskih oznaka i novi klasifikacijski okvir
novine vezane uz klasificiranje pismena s praktičnim primjerima
donošenje Plana klasifikacijskih oznaka – novine
osnovne i pomoćne evidencije uredskog poslovanja
obvezni i fakultativni sadržaj evidencija uredskog poslovanja
način vođenja evidencija i odgovorna osoba za njihovo vođenje
formiranje izvješća o podacima koji se vode u osnovnim evidencijama
razvrstavanje i raspoređivanje pismena; pismena koja se ne unose u evidencije uredskog poslovanja
povezivanje i razdvajanja predmeta u evidencijama uredskog poslovanja
način određivanja brojčanih oznaka novoosnovanim javnopravnim tijelima
brojčane oznake postojećih javnopravnih tijela i vođenje popisa brojčanih oznaka

2. PRIMJENA NOVE UREDBE O UREDSKOM POSLOVANJU

obveznici primjene nove Uredbe i novog Naputka o brojčanim oznakama
implementacija informacijskog sustava uredskog poslovanja
zaprimanje, otvaranje i pregled pismena i pošiljki kroz informacijski sustav uredskog poslovanja
način evidentiranja pismena zaprimljenih u fizičkom i/ili elektroničkom obliku
vođenje omota spisa predmeta zaprimljenih u fizičkom obliku
novine vezane uz način potvrđivanja primitka pismena
način urudžbiranja pismena – novine
dostava pismena u rad – formiranje digitalnih datoteka
administrativno-tehnička obrada akata
upotreba elektroničkog popisa i elektroničkog žiga
načini otpreme akata
priprema predmeta za pismohranu i arhiv
Trajanje e-seminara: do 13.00 sati

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-mailom dostaviti pristupne podatke kao i link za sudjelovanje na e-seminaru.

Sudionici mogu postaviti pitanja tijekom održavanja e-seminara u chat prozor, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte urednistvo@informator.hr

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 750,00 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-080222–OIB PLATITELJA, najkasnije do 7. veljače 2022.

Pogodnost za pretplatnike:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu pretplate, plaćaju kotizaciju u iznosu 637,50 kuna (PDV uključen) po sudioniku. Pretplatnici Informator Ultimate paketa plaćaju kotizaciju u iznosu 525,00 kuna (PDV uključen).

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?