Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

09. Srpanj 2019.

Rijeka: Predstavljanje Indeksa jednakosti i pratećeg priručnika

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje priručnika „Gradovi za jednakost“ kojeg su izradili Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u RH u okviru projekta „Gradovi za jednakost: bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financiranog sredstvima Europske unije iz programa Rights, Equality, and Citizenship 2016. Događaj će biti prilika da porazgovaramo sa zainteresiranima o njihovim iskustvima kao i da odgovorimo na pitanja ili nejasnoće u vezi korištenja Indeksa.

Predstavljanje u Rijeci održat će se u utorak, 09. srpnja 2019. godine, u Gradskoj vijećnici, Korzo 16.

Predstavit ćemo Vam priručnik Gradovi za jednakost koji detaljnije pojašnjava važnost i koristi provedbe politika jednakosti za gradove, i koji je namijenjen gradovima koji žele unaprijediti vlastitu praksu u ovom području. Koristeći strane i domaće primjere dobrih praksi, priručnik pruža praktične upute o tome kako to postići u okviru gradskih funkcija poslodavca, pružatelja javnih usluga te regulatora i donositelja javnih politika.

Također, predstaviti ćemo i Indeks – jednostavan alat za samoprocjenu jedinica lokalne samouprave o njihovim praksama na području jednakosti. Indeks je namijenjen promicanju izvrsnosti u području jednakosti, stoga pozivamo sve gradove koji svoje politike usmjerene jednakosti smatraju uspješnima i reprezentativnima, kao i one gradove koji žele ocijeniti i provjeriti stanje svojih praksi – da iskoriste Indeks!

Zašto sudjelovati? Gradovi koji od 15. srpnja do 2. rujna dostave svoj popunjeni Indeks ući će u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove za jednakost! Nagrada će biti dodijeljena na završnom događaju projekta u Zagrebu, u četvrtak 4. listopada 2019.

Zato pozivamo sve zainteresirane da dođu u Rijeku 09. srpnja, te iz prve ruke saznaju kako svoj grad mogu uključiti u utrku za najuspješniji hrvatski grad u području jednakosti.

Prijave se vrše isključivo putem on-line prijavnice i otvorene su do ponedjeljka, 08. srpnja u 12:00 sati.

Program

11:15 – 11:30     Registracija i kava dobrodošlice

11:30 – 12:30     Predstavljanje projekta i Priručnika ”Gradovi za jednakost”

12:30 – 13:00     Pitanja i odgovori, razgovor s prisutnima

13:00 – 14:00     Ručak

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija