20. - 22. Studeni 2019.

SEE LEADER: 1. međunarodna konferencija o provedbi LEADER/CLLD pristupa u jugoistočnoj Europi

Konferencija o praktičnim i teoretskim implikacijama o provedbi LEADER/CLLD pristupa u jugoistočnoj Europi, održati će se u Opatiji, od 20.-22. studenog 2019. godine.

SEE LEADER ima za cilj prepoznati jedinstvenost lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice za integrirani teritorijalni razvoj u jugoistočnoj Europi, sumirajući rezultate proteklih godina provedbe te pružiti platformu za novo programsko razdoblje 2021.-2027.

Organizator konferencije je LEADER mreža Hrvatske (LMH), krovno udruženje Lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju i ribarstvu (LAG-ova i FLAG-ova), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, nacionalne Mreže za ruralni razvoj i partnerstvu s velikim brojem nacionalnih i međunarodnih institucija i organizacija. Zemlja partner konferencije je Republika Slovenija.

Konferenciji će prisustvovati sudionici iz 20-tak zemalja, a svi će imati priliku razmijeniti iskustva i znanje u praktično-znanstvenim plenarnim raspravama o integriranom lokalnom razvoju. Priprema se bogati program koji uz panele i plenatni dijelove predviđa i 4 studijska izleta, dodatni izlet, party dobrodošlice, Gala večeru u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, koncerte i brojne izložbe.

Konferenciju će u plenarnom dijelu otvoriti predstavnici Europske komisije iz Uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) te Mreže ribarskih područja (FARNET), kao i predstavnici Europskog LEADER udruženja za ruralni razvoj (ELARD). U konferenciji će sudjelovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a svoj osobit doprinos će dati znanstvenici koji se dugi niz godina bave integriranim lokalnim razvojem iz partnerskih institucija poput: Međunarodnog centra za napredne mediteranske agronomske studije – Institut iz Montpelliera (Francuska); Agrobiotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu; Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani; Hrvatskog agroekonomskog društva (HAED), Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i dr.

Na mrežnoj stranici SEE LEDAER konferencije saznajte više o ovom značajnom događaju za analizu postojećeg te programiranje poticanja lokalnog razvoja za razdoblje 2021.-2027. koje će se provoditi putem financiranja provedbe Lokalnih razvojnih strategija iz više Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Registracije su otvorene do 20. listopada. Ako želite više saznati o događanjima vezanim uz konferenciju, upišite se na Newsletter.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?