Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

20. - 22. Studeni 2019.

SEE LEADER: 1. međunarodna konferencija o provedbi LEADER/CLLD pristupa u jugoistočnoj Europi

Konferencija o praktičnim i teoretskim implikacijama o provedbi LEADER/CLLD pristupa u jugoistočnoj Europi, održati će se u Opatiji, od 20.-22. studenog 2019. godine.

SEE LEADER ima za cilj prepoznati jedinstvenost lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice za integrirani teritorijalni razvoj u jugoistočnoj Europi, sumirajući rezultate proteklih godina provedbe te pružiti platformu za novo programsko razdoblje 2021.-2027.

Organizator konferencije je LEADER mreža Hrvatske (LMH), krovno udruženje Lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju i ribarstvu (LAG-ova i FLAG-ova), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, nacionalne Mreže za ruralni razvoj i partnerstvu s velikim brojem nacionalnih i međunarodnih institucija i organizacija. Zemlja partner konferencije je Republika Slovenija.

Konferenciji će prisustvovati sudionici iz 20-tak zemalja, a svi će imati priliku razmijeniti iskustva i znanje u praktično-znanstvenim plenarnim raspravama o integriranom lokalnom razvoju. Priprema se bogati program koji uz panele i plenatni dijelove predviđa i 4 studijska izleta, dodatni izlet, party dobrodošlice, Gala večeru u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, koncerte i brojne izložbe.

Konferenciju će u plenarnom dijelu otvoriti predstavnici Europske komisije iz Uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) te Mreže ribarskih područja (FARNET), kao i predstavnici Europskog LEADER udruženja za ruralni razvoj (ELARD). U konferenciji će sudjelovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a svoj osobit doprinos će dati znanstvenici koji se dugi niz godina bave integriranim lokalnim razvojem iz partnerskih institucija poput: Međunarodnog centra za napredne mediteranske agronomske studije – Institut iz Montpelliera (Francuska); Agrobiotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu; Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani; Hrvatskog agroekonomskog društva (HAED), Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i dr.

Na mrežnoj stranici SEE LEDAER konferencije saznajte više o ovom značajnom događaju za analizu postojećeg te programiranje poticanja lokalnog razvoja za razdoblje 2021.-2027. koje će se provoditi putem financiranja provedbe Lokalnih razvojnih strategija iz više Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Registracije su otvorene do 20. listopada. Ako želite više saznati o događanjima vezanim uz konferenciju, upišite se na Newsletter.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija