29. Siječanj 2020.

Seminar “Aktualnosti u primjeni ZUP-a” – Novi informator

Novi informator organizira seminar “Aktualnosti u primjeni Zakona o općem upravnom postupku” koji se održava dana 29. siječnja 2020. u Osijeku, s početkom u 9,30 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Europska avenija 13.

Seminar je namijenjen državnim službenicima, službenicima upravnih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, službenicima pravnih osoba s javnim ovlastima i drugim zaposlenicima različitih institucija koji u okviru redovitih radnih obveza primjenjuju Zakon o općem upravnom postupku (Nar. nov., br. 47/09). Seminar će obuhvatiti sve važne institute ZUP-a i ponuditi primjere relevantne upravnosudske prakse. Seminar uključuje predavanja uz Power Point prezentacije, moderiranu raspravu, odgovore na pitanja sudionika, praktične zadatke, ukazivanje na relevantnu upravnu i upravnosudsku praksu i objavljene stručne članke.

Predavač: Mladen Ivanović, dipl.iur. – urednik-savjetnik u Novom informatoru

1. NAČELA ZUP-a

2. SLUŽBENA OSOBA I STRANKA
– službena osoba i njezino izuzeće
– svojstva stranke i njezino zastupanje

3. DOKAZIVANJE, USMENA RASPRAVA
– pokretanje postupka
– dokazi u upravnom postupku
– kada se održava i kako se provodi usmena rasprava

4. ROKOVI I DOSTAVA
– računanje rokova
– osobna i posredna dostava
– drugi načini dostave

5. PRAVNI LIJEKOVI
– redovni (žalba i prigovor)
– izvanredni

6. TROŠKOVI POSTUPKA
– u postupcima pokrenutima na zahtjev stranke
– u postupcima pokrenutima po službenoj dužnosti
– troškovi drugih sudionika postupka

7. IZVRŠENJE I UPRAVNI UGOVOR
– nastup izvršnosti
– novčane i nenovčane obveze
– vrste izvršenja
– pojam i svojstva upravnog ugovora

8. ZAŠTITA OD POSTUPANJA JAVNOPRAVNIH TIJELA I PRUŽATELJA JAVNIH USLUGA

___________________________________________

Kotizacija:
Naknada za sudjelovanje na seminaru iznosi 980,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.

Pogodnost za pretplatnike Informatora:
Pretplatnici lista Informator koji su podmirili obvezu za 2020. plaćaju kotizaciju u iznosu od 833,00 kn (PDV uključen) po sudioniku, a pretplatnici portala Informator.hr ostvaruju popust na kotizaciju sukladno svom pretplatničkom paketu.

Naknada uključuje:
Sudjelovanje na seminaru; skriptu s PowerPoint© prezentacijama, izabranom upravnosudskom praksom i zadacima koja nakon seminara može poslužiti kao podsjetnik za postupanje; radni pribor; snack i napitak za vrijeme stanke. Naknada se uplaćuje unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, uz poziv na broj: 01-290120-OIB PLATITELJA, najkasnije do dana održavanja seminara.

Dodatne informacije:
tel: 01/4095-024
mail: seminari@informator.hr

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?